9 Aralık 2013 Pazartesi

ANNE SÜTÜNÜN ÖZELLİKLERİ, BİLEŞİMİ VE EVRELERİ



Anne sütünün içeriği sütün salgılandığı döneme, annenin beslenme durumuna, bebeğin erken veya düşük tartılı olmasına göre değişim gösterir.
Kolostrum: Doğumundan sonraki ilk birkaç gün boyunca üretilen süttür. Koyudur, rengi sarımtırak ve berraktır.
Olgun Süt: Doğumdan birkaç gün sonra üretilmeye başlayan süttür. Sütün miktarı artar; göğüsler dolu, sert ve ağır hissedilir. Bu süreç "sütün gelmesi" olarak bilinir. Olgun süt emzirmenin başlangıcında ve sonunda farklı bileşimdedir.

Olgun Anne Sütünün Bileşimi ve Özellikleri:
Anne sütünün bileşimi laktasyon dönemine, incelenen örneklerin emzirmenin başında ya da sonunda alınmış olmasına, gün içerisinde alındığı zaman dilimine, bebeğin doğduğu gebelik haftasına ve yaşına göre değişiklik gösterir. Anne sütü bileşiminde proteinler, antienfektif öğeler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller bulunur.
Ön Süt: Emzirmenin başlangıcında salgılanan süttür.
Ön süt, sonsütten daha mavidir. Çok miktarda üretilir ve yüksek miktarda protein, laktoz ve diğer besinleri içerir. Bebek ön sütü tükettiğinde gerek duyduğu bütün suyu karşılar. Bebeklerin 6 aya kadar sıcak havalarda bile diğer sulu içeceklere gereksinimleri olmaz. Dahası, diğer içeceklerle susuzluklarını karşılarlarsa daha az anne sütü tüketebilirler.
Son Süt: Emzirmenin sonunda salgılanan süttür.

Sonsüt ön sütten daha beyaz görünür çünkü daha fazla yağ içerir. Bu yağ anne sütü ile alınan enerjinin büyük bölümünü karşılar. Bu nedenle, bebeği memeden kısa sürede ayırmamak gerekir. Bebek, kendi bırakana kadar memede tutulmalıdır.
Kolostrumun Özellikleri:
Antikordan zengindir; enfeksiyon ve alerjiden korur.
Akyuvardan zengin; enfeksiyondan korur.
Barsak temizleyicidir; mekonyumu temizler, sarılığın önlenmesine yardım eder.
Büyüme faktörleri içerir; barsağın olgunlaşmasına yardım eder, alerji ve intoleransı önler.
A vitamininden zengindir; enfeksiyonların ağırlaşmasını ve göz hastalıklarını önler.
Kolostrum karbonhidrat ve yağlar açısından fakir, protein ve mineral yönünden zengin bir süttür. Kolostrumda, bağışıklık veren maddelerin yüksek olması sebebiyle bebeğin ilk aşısı yerine geçer. Bu nedenle damlası dahi ziyan edilmeden bebeğe verilmelidir. Kolostrumdan olgun süte geçiş ara süt ile yavaş yavaş olur, yaklaşık 10 günde tamamlanır.

CHICCO YENİ SEZON TEKSTİL VE AYAKKABILARDA YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM BAŞLADI!




Chicco, her şeyden önce bebeklerin mutluluğunu esas alan misyonuyla yine bebeklerin mutluluğu için özel olarak geliştirdiği tekstil ve ayakkabı koleksiyonundaki yüzde 50’ye varan indirim fırsatının müjdesini veriyor!

Dünyayı keşfeden bebeklere arkadaşlık eden Chicco’nun tekstil ve ayakkabı koleksiyonunda temel renkler ve doğal tonlardan, her türlü zevke hitap eden "eğlenceli" renklere kadar pek çok farklı seçeneği bulmak mümkün.

Konfor esas alınarak üretilen çok çeşitli yeni sezon ürünleri arasından dilediğinizi yüzde 50’ye varan indirim imkanıyla seçmek için en yakın Chicco mağazasına uğrayabilirsiniz.