14 Şubat 2012 Salı

EMZİRME İLE İLGİLİ YANLIŞ İNANIŞLAR



Küçük göğüsleriniz varsa ya da meme başlarnız düzse emziremezsiniz:
GERÇEK:
Dış görünüş, hiçbir şekilde , süt yapımını ya da annenin süt verme yeteneğini etkilemez.Tüm göğüsler ve meme başları,ne büyüklükte ve ne şekilde olursa olsun,aç bir bebeği tatmin edebilir. Uyarıldığı zaman ereksiyona uğramayan içe çökmüş memem başlarının tam olarak işlevini yapabilmesi için daha fazla hazırlık gerekmektedir.

Emzirmek çok zordur:
GERÇEK:
Bebeğinizi emzirmek gerçekten çok kolay olacaktır. Göğüsler, biberondan farklı olarak, bebeğinizn hazır olduğu her zaman hazırdır.Plaja giderken onalrı yanınıza alıp almadığıunızı düşünmezsiniz, güneş altında sütün bozulmasından endişe duymazsınız.

Emzirmek sizi kısıtlar:
GERÇEK:Emzirmenin, zxamanlarının çoğunu bebekleri ile geçirmek isteyen anneler için daha uygun olduğu bir gerçektir.Bununla birlikte, sütlerini birirktirmek isteyen anneler için daha uygun olduğu bir gerçektir.Bununla birlikte, sütlerini biriktirmek ya da zaman zaman bebeklerine mama vermek isteyen anneler çalışma ihityaçlarını ya da sinemeya ve ya gün boyu süren bir seminere giderek ve emzirme arzularını bir arada tatamin edebilirler.Bebekle dışarı çıkma zamanı geldiğinde ise; nereye gideceği ya da ne kadar kalacağı bir sorun oluşturmadan yanında her zaman bol mi,ltarda yiyecek bulunan ve emziren bir anne çok daha özgürdür.

Emzirmek göğsünüzüe zarar verir:
GERÇEK:
Emzirmek, göğüslerinizin şekli ve büyüklüğü üzerinde kalıcı bir etki oluşturmaz.Birçok insan bu gerçeğe çöok şaşırmaktadır.genetik faktörler , yaş, göğüslerinizin yetersiz desteklemek ( sutyensiz dolaşmak)
ya da gebelik sırasında aldığınız kilolar nedeniyle , çocuk sahibi oldukan sonra göğüsleriniz eskisinden daha gevşek olabilir.Faakat bu konuda emzirmek suçlanmamalıdır.

Emzirmek babayı dışlar.
 GERÇEK:
Bebeğinin bakımına katılmak isteyen baba, bunun için birçok fırsat yaratabilir- yıkamak, altını değiştirmek, tutmak, sallamak, oyun oynamak ve katı gıdalara geçildikten sonra ''trenleri tünele göndermek'' .

kaynak: Bebeğinzin ilk yılında sizi neler bekler?
Heridi E. Murkoff