13 Ocak 2012 Cuma

PRİMA PREMİUM CARE'İN KATKISIYLA HEİDİ MURKOFF İLE BLOGGERLAR TOPLANDI!!!

Geçen haftalarda gelen bir email üstüne çok sevindim. Yine bir blogger toplantısı var ve saati bana  uygun. Daha sonraPrima Premium'un katkısıyla gelen Heidi Murkoff'un da o toplantıda olacağını öğrendiğimde heycanla perşembe gününü bekledim.
Prima Premium Care  oğlum için kullandığım , 5 yıldızlı bir bezdi. Sıvı kakayı içine alarak, bebeğin kuru almasını sağlıyor. Özellikle hastalandığı veya ishal oldukalrında çok yararını gördüm, ben bu bezin. Sizlere de gerçekten tavsiye ederim..

Heidi Murkoff  da benim hayalim olan şeyi yapmış; hamilelik süreci ve bebek ile ilgili kitaplar yazmıştı. Dünyadaki çoğu anne onu tanıyor. Öyle ki Time dergisi 2011 yılının en etkili kişileri arasında göstermiş, Heidi Murkoff'u..
What to Except?

Benim verdiğim eğitimlerde yardım almak için başvurduğum kitapları ve sitesiyle Heidi Murkoff benim idolumdu, zaten.. Onunla tanışmak, kitabını imzalatabilmek ,  hayalimdi ;fakat gerçek oldu:))))Nasıl bir heyecanla o toplantıya gittim, anlatamam..
Prima Premium yetkilileri o kadar güzel karşıladılar ki, daha girerken herşeyin çok güzel olacağı belliydi. Kapıda ismimle karşılanmak inanın hem çok şaşırttı hem de mutlu:))
İçeriye girdiğimde çok sevdiğim blogger arkadaşlarım ve sevgili Heidi Murkoff  oradaydı. O kadar sıcak bir kadın ki, oturur oturmaz yerinden kalktı ve sıcacık kucaklayıverdi, beni:)))


Sohbet etmeye başladığımızda gözlerinin içi gülüyor, sıcak ve olabildiğince pozitifti, verdiği bilgiler de çok yararlı ve etkili...
Dünyanın  her yerinde anne olmanın aynı olduğunu , onun anlatımlarıyla kafamda netleştirdim.. Benim çalıştığım hastanede olsun verdiğim doğuma hazırlık derslerinde olsun annelerin sorunları aynı..Süreçler aynı.. Ama deneyimler o kadar değerli ki.. Yazdığı kitaplarda o nedenle çok önemli...(Sitesinden çok yararlanan biri olarak ) Heidi Murkoff hem sitesinde hem de facebook ve twitter da annelerin sorularını cevapladığı anlattı.
Çok güzel başlangıç hikayesi var. Evlendikten çok kısa süre içinde hamile kalmış. Ve bu süreçte yararlanabileceği , ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kitap bulamamış. Neden bunu ben yazmıyorum diye işe başlamış,bebeği doğduğunda kitabı da doğmuş..Aynı anda iki bebek:)) Ne güzel değil mi?
Blogger arkadaşlarımın sorduğu tüm sorulara çok içten cevaplar verdi.





Benim bu güzel toplantıda en çok aklımda kalanları paylaşmak isterim:
*Hamileliğe de bebeğe de eğlenerek yaklaşamamızı önerdi.Gerçekten de öyle.. Siz tüm bu süreç esnasında ne kadar pozitifseniz herşey o kadar yolunda gidiyor.
*Hamilelik ve bebeğimizi büyütme sürecinde babanın rolünden bahsetti. Aramızda baba olarak çocuğunun gelişimi ile ilgili blog tutan Cesur 'a söz verdi. O da kendi sürecinden bahsetti. Heidi de kendi eşinden ve aileisnden bahsetti. gerçekten de dediği gibi babalar emzirme dışında herşey de anneye yardımcı olabilirler. Aman aman diyerek belki de babaları biz uzaklaştıryoruz, buna dikkat etmek de fayda var.
*Hataların tekrarlanabileceğini, ama çocuklarımıza bize rahat açılabilen bireyler olmasını sağlamamızı söyledi. Annelerimizle olan ilişkileriniz nasıl diye sorarak , kızıyla olan ilişkisinden bahsetti.. İnşallah ben de oğlumla böyle bir ilişkiye sahip olurum.
*Benimde oğlumu yetiştirirken dikkat ettiğim onu rahat büyütmek, konusunda da hem fikir olmamıza çok sevindim. Olmazsa olmazlarımız olmalı , anne -baba hep aynı kuralları çocuğa uygulamalı dedi. Bir iyi biri kötü polis  anne- baba- çocuk ilişkisinde çocuğun kafasının  karışmasına neden olacağını söyledi. Mutlaka eşler birbiriyle sürekli diyolog halinde olmalı, dedi..
Olmazsa olmazları;
Sınırlar belli olmalı,Çocuğunuz sevildiğini bilmeli, kendini güvende hissetmeli, sağlıklı beslenmeli ve MUTLU bir çocuk olmalı, dedi..Benim de en çok hoşuma giden; kocaman kalbi olan mutlu bir birey olmalı sözüdü.Ben de oğlum için bunu istiyordum.Tutkuları olan, ne istediğini bilen, iyi ve kocaman kalbi olan mutlu bir çocUK:.)))
Bu arada yakında Amekida çıkmış yakında da Türkçeye çevrilecek olan Bebeğinizin İkinci Yılında siz Neler Bekler? kitabını da dört gözle bekliyorum.İnanıyorum ki ilk kitabı gibi bu kitapta da oğlumu büyütürken epey bir yararlanacağım..
Bu arada bizim le Mayıs da oynayacak olan What To Except When you Excepting adli filminden bahsetti. 5 ayrı çiftin hikayesi olacakmış.Hepimizin yakından tanıdığı ünlülerin oynayacağı bir film olacakmış. Sanırsam anneler gününde izleyebileceğiz.
Verdiği ipuçları için gerçekten Heidi Murkoff'a ve onunla bizleri bir araya getiren Prima Primeum Care yetkililerine çok ama çok teşekkur ederim.




Toplantının sonunda Prima Premium Care yetkililerinin hediye verdiği kitapları Heide Murkoff'a imzalattık, sarıldık, resimler çektirerek oradan ayrıldık.


Gün sonunda eve mutlu olarak döndüm.. Emeği katkısı olan herkese çok ama çok teşekkür ederim:))

Bebek Gelişimi Alanının 5 Yıldızlı Uzmanı Heidi Murkoff’tan Bloggerlara 5 Yıldızlı Tavsiyeler!

TIME Dergisi’nin seçtiği 2011 yılının En Etkili ismi arasında yer alan Heidi Murkoff, yeni Prima Premium Care’in blogger etkinliğinde sağlıklı bebek gelişimi konusunda önemli ipuçları verdi.

Prima, son 25 yıldaki en yenilikçi ürünü olan ve bebeklere 5 yıldızlı cilt koruması sağlayan yeni Prima Premium Care’i, 2011 yılının En Etkili 100 İsmi arasında yer alan ve tüm dünyada hamilelik ve çocuk gelişiminin altın kitabı olarak gösterilen "What to Expect” kitap serisinin yazarı Heidi Murkoff’un katıldığı özel bir etkinlikle tanıttı.

Prima Premium Care’in konuğu olarak Türkiye’ye ilk kez gelen Heidi Murkoff, bloggerlara bebek gelişimi ve bakımında cilt hassasiyetinin önemine ilişkin 5 yıldızlı önerilerde bulundu.

“Bebeğiniz ile iletişim, bebeğinizin doğumundan önce başlar.”


Gerçekleşen tanıtım toplantısında bebek gelişimi konusunda önemli bilgiler veren Heidi Murkoff, bebek ile iletişimin doğumdan önce başladığını belirtti. Murkoff; “Bebeklerin duyu organları hamilelik esnasında geliştiği için annenin hamileliği esnasında bebeğiyle konuşması önemlidir. Babalar da annenin karnına yakınlaşıp bebekleriyle konuşursa, bebek doğduğunda anne ve babasının sesini ayırt edebilir. Hatta hamileliğiniz sırasında ona söylediğiniz şarkıları daha sonra tekrarladığınızda bu melodiler bebeğinize tanıdık gelecek ve onu sakinleştirecektir. Bu yüzden bebeğinizle hamileliğiniz döneminden başlayarak konuşun, şarkı söyleyin. En önemli duyulardan biri de dokunma duyusudur. Bebekler hamileyken annelerinin karnına dokunuşlarını hissederler. Bebeğiniz doğduktan sonra da bebeğinize dokunun, bebeğinize banyo yaptırırken ya da bezini değiştirirken, bebeğinize yumuşak dokunuşlarla dokunmak çok önemlidir. Bazı bebekler kuvvetli dokunuşlardan hoşlanmaz, bebeğinizin nasıl sevilmek istediğini onun tepkilerini dinleyerek ölçebilirsiniz” dedi.


“Bebeğinize uyku rutini oluşturun.”

Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uykunun çok önemli olduğunu vurgulayan Murkoff, bebekleri uykuya hazırlamak için 5 yıldızlı önerilerde bulundu:

Bebeğinize “uyku rutini” oluşturun. Ilık bir banyo ardından rahatlatıcı bir masaj ve bebeğinizi gece boyunca kuru tutacak kaliteli ve yumuşak bir bebek bezi, rahat pijamalar, alıştığı bir şarkı, ufak bir hikaye bebeğinizi sakinleştirecektir.

Bebeğinizin ”uyku sinyallerini” iyi takip edin. Bebeğinizin yorulmaya başladığı zamanı geçirmemek önemlidir. Bebeğiniz alışık olduğu zamandan sonra uyursa çok yorgun olduğu için uyuyamayacaktır.

Kısa öğle uykularını atlamayın. Gündüz uyku düzeni olan bebekler, geceleri daha rahat uyur. Gece uykusuna çok yakın bebeğinizi uyutmayın.

Bebeğinizi uykuya yatırırken kat kat giydirmeyin. Aşırı sıcak oda ve kıyafetler bebeğinizin uyku düzenini bozabilir. Unutmayın, küçük bebekler için sizin giydiğinizden bir kat daha kalın, daha büyük çocuklar ise sizinle aynı kalınlıkta giyinmelidir. Bebeğinizin üşüyüp, üşümediğini anlamak için elleri ve ayaklarını kontrol etmeyin, bebeklerin elleri ve ayakları biraz daha soğuk olabilir, bu sizi yanıltabilir. Bunun yerine, bebeğin ensesi veya sırtını kontrol edin. Soğuksa bir kat daha giydirebilirsiniz.

Bebeklerinizi uyurken ‘sırt üstü’, oynarken ‘karın üstü’ pozisyonda yatırın”

Ebeveynlerin bebekleri için hem en önemli öğretmen, hem de ilk oyun arkadaşı olduğunu belirten Heidi Murkoff; “Birlikte oynayacağınız ufak oyunlar birçok oyuncaktan daha eğlenceli ve daha öğretici olabilir” dedi. Annelerin bebeklerini uyurken “sırt üstü”, oynarken “karın üstü” pozisyonda yatırmaları altın kuralını unutmamaları gerektiğini vurgulayan Heidi Murkoff, gece boyunca sırt üstü yatan bebeğin gün içinde oyun oynarken karın üstü pozisyonda kalmasının kaslarının gelişmesi açısında çok önemli olduğunu belirtti.


“İşlerinizi yaparken bebeğinizin size ‘eşlik etmesine’ izin verin.”


Heidi Murkoff çalışan anneler için de 5 yıldızlı önerilerde bulundu. Her annenin bebeğine ayırdığı vakti yeterli bulmadığını belirten Murkoff, bebekler için ise annelerinin kendilerine ayırdığı her dakikanın çok kıymetli olduğunu ve o yüzden endişelenmemeleri gerektiğini belirtti.

Annelerin bir yandan işlerini yaparken bir yandan bebekleri için de vakit ayırabileceklerini söyleyen Murkoff’un önerileri şöyle:

Temiz çamaşırları asarken bebeğinizin eline oynaması için bir çift çorap verin ve bir yandan da şarkı söyleyin. Bebeğiniz sizin yanınızda olduğu müddetçe bu vakit değerlidir.

Bebeğinizle beraber market alışverişine çıkarken de kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Alışveriş yaparken de bebeğinizle konuşun ona sorular sorun, torbanıza meyveleri onun koymasına izin verin. Sizin için iş gibi görünse de bu zamanlar bebeğiniz için kaliteli vakittir.

İşlerinizi yaparken bebeğinizin size “eşlik etmesine” izin verin. Yeter ki işlerinizi yaparken onunla ilgilenin.

“Babalar emzirmek dışında annelerin yaptığı her şeyi yapabilir.”

Heidi Murkoff babalar için de önemli önerilerde bulundu. Baba figürünün bebeklerin ve çocukların yaşamında çok önemli bir rolü olduğunu belirten Murkoff, babalara seslenerek; “Her ne kadar hamile kaldıktan sonra ağır işi anneler üstlenip 9 ay boyunca bebekleri karınlarında taşısalar da babanın gebe kalmaktaki rolü anneninki kadar önemli! Bu nedenle anne kadar baba da sağlığına, yaşam stiline, kilosuna, hatta yediklerine dikkat etmeli. Bebek doğduktan sonra babaların bebek bakımındaki rolü tartışılamaz. Babalar emzirmek dışında annelerin yaptığı her şeyi yapabilir ve bu sürece eşit şekilde dahil olabilirler. Bebeklerinizle oynayın, onları kucaklayın, onlara şarkı söyleyin, bezini değiştirin, gece ağladığında yanında olun. Bebekler annelerine olduğu kadar babalarına da ihtiyaç duyarlar” dedi

Prima Premium Care’in tanıtım toplantısında bir konuşma yapan ve Prima’nın Türkiye’nin ilk hazır bebek bezini anneler ve bebekler ile buluşturduğu 1986 yılından bu yana, bebeklerin farklı gelişim aşamalarına yönelik farklı ürünler geliştirdiğini ve her zaman ilklere imza attığını belirten P&G Pazarlama Direktörü Oya Canbaş; “Bebeklerimizin doğduğu günden itibaren ciltlerinin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bebeklerin özellikle bez bölgesindeki cildi yoğun korumaya ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte elde edilen bulgular bebeklerin dokunma duyusunun yetişkinlerinkinden çok daha kuvvetli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle özellikle cilt bölgesinde yaşanan küçük sorunlar bile bebekler için büyük önem taşıyor. Prima olarak, tüm bu veriler ışığında bebeklere en iyi korumayı sağlamak için Prima Premium Care’i geliştirdik. Prima’nın son 25 yıldaki en yenilikçi ürünü olan Prima Premium Care, ailemizin yıldızları olan bebeklerimize 5 yıldızlı Prima korumasını sunuyor” dedi.


Prima Premium Care ile Bebeklere 5 yıldızlı Cilt Koruması

Yeni Prima Premium Care, benzersiz 5 özelliği ile bebeklere 5 yıldızlı cilt koruması sunuyor:

Ultra Kuruluk: Yeni Prima Premium Care, benzersiz Dry Max teknolojisi ile Prima’nın en kuru ve en ince bezi ve bebeklerimizin cildini 12 saate kadar kuru tutuyor.

Ultra Koruma: Sadece Prima Premium Care’de bulunan eşsiz bal peteği tabakası sıvı kakayı emerek, bebeğin kendisini rahat hissetmesini sağlıyor. Ayrıca, nefes alan dış yüzeyi sayesinde cildin hava ile temas etmesini sağlayarak pişiği önlemeye de yardımcı oluyor.

Ultra Uyum: Bebeklerin rahatlıkla oynayabilmesi için yumuşak ve esnek yan bantlara sahip olan Prima Premium Care, ciltte oluşan kızarıkları en aza indiriyor ve sızıntıları engelliyor. Losyonlu yapısı da üstün bir cilt koruması sağlıyor.

Ultra Rahatlık: Her bebek yumuşak bir dokunuşu sever. Bu yüzden Prima Premium Care kapitone arka yüzeye sahiptir. Pamuksu yumuşaklıkta malzemeden üretilmiştir.

Ultra İncelik: Prima Premium Care doluyken şişkin ve sarkık bir hal almaz, bebeğiniz dilediği gibi hareket eder.

Bebeklerin narin cildini en yumuşak şekilde koruyan Prima Premium Care’in; Yenidoğan, Mini, Midi, Maxi ve Junior olmak üzere 5 farklı bedeni bulunuyor.
Prima kuruluğu, mükemmel cilt bakımı, esnek bantları, nefes alan pamuksu dış yüzeyi ve anatomik şekliyle yıllardır annelerin ve bebeklerin ilk tercihi… Prima Dünyası, Yeni Bebek, Aktif Bebek, İlk Adım, Uyu Oyna, Premium Care bebek bezleri ve Islak Mendilleri ile geniş ürün gamıyla tüm beklentileri karşılıyor. (daha fazla bilgi için http://www.prima.com.tr/)