26 Ekim 2011 Çarşamba

AFET DÖNEMLERİNDE ANNE SÜTÜ:AZRA BEBEK ANNESİNİ EMMEYE BAŞLAMIŞ:))

Günlerdir yaşadığımız sıkıntılar gerçekten çok fena. Önce Şehit olan askerlerimiz, ardından Van da yaşanan büyük deprem.
Belediyeler, kurum ve kuruluşlar, bireysel olarak çok kişi elinden geldiğince Van da yaşayan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyor. Sosyal medya Twitter gerçekten bu dönemde çok yararlı oldu. Benim takip ettiğim 3 kişi bu yolla bulunup, enkazdan çıkarıldı.


Biraz evvel yine twittera bakarken,Dün enkazdan kurtulan Azra Bebek annesinden süt emmeye başlamış.Ne kadar çok sevindim.Bu durum Azra bebek için çok önemli..
Anne sütü, felaket-afet durumlarında bebeklerin pislenmiş, mikroplanmış sularla bulaşacak hastalıklardan korur. Özellikle toplu olarak gelişen ve öldürücü olabilecek ishal ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur. Bu zor dönemlerde sağlık ve psikolojik olarak verdiği rahatlıktan ötürü o dönemin zorluklarından çok fazla etkilenmemesine neden olur. Bu aynı zaman da hem anne hem de bebek için geçerlidir. Annesütü herzaman hazır ve bebeğin ihtiyacı olan her türlü besini içerdiği için bu dönemde daha da önemlidir.Sık sık emzirmek de annenin sütünü arttıracaktır.
Azra ve annesine kolaylıklar, bol sütlü ve mutlu günler diliyroum.
İnşallah bu afet sonrasında tüm bebekler anne ve babalarına ,sıcak aile yuvalarına kavuşurlar..