3 Temmuz 2013 Çarşamba

ŞİRİN ÇARŞI AÇILDI:))






Şirin çarşıyı; internet ortamında tanıdığım,sonra  sanal arkadaşlığım gerçek arkadaşlığa dönüşen Ceylan ve Fulya çok güzel bir işe başladılar.

Şirin Çarşı. 

 Hem kendimiz için hem de çocuğumuz için %100 el emeği tasarım ürünler,takılar bulabileceğiniz bir site. Bu arada ben takılara ve el yapımı ürünlere çok beğendim ve ilk siparişimi de verdim:))

Buradan alış veriş yaparak kadın istihdamına da katkıda bulunuyorsunuz.Ev de el emeğiyle para kazanmaya çalışan kadınları da desteklemiş oluyoruz, ne güzel değil mi?

Hadi sevgili anneler Şirin Çarşı'a:))


ÇOCUKLARI GÜNEŞTEN KORUMANIN YOLLARI






Bebekler güneşe çıkarılırken, baş ve gözlerini korumak için güneş başlığı giydirilmelidir.Yazın güneş ışınlarının dik geldiği 11:00-15:00 saatleri arasında, çocuklar güneşe çıkarılmamalıdır. Güneş banyosuna ilk gün 2 dakika ile başlayıp ve toplamda 30 dakikayı aşmamaya dikkat edilmelidir.Çocuklar güneş banyosu yaptırılırken, fanila ve şapka giydirilmelidir ve çocuklar güneş altında kesinlikle uyutulmamalıdır. Daha büyük çocukların ise, yaz aylarında çıplak olarak güneş banyosunun 45 dakikayı geçmemesi gerekiyor. Güneşin yararlı olduğu kadar zararlı olabileceği de unutulmamalıdır.Yaz aylarında çocuklarda güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması da diğer önemli bir noktadır.Çocuğun  uzun süre güneşe maruz kalması deride kızarıklık, acı hissi, fazla etkilenmiş bölgelerde ciltte su toplaması, baş ağrısı, kusma, ateşe yol açabiliyor. Bu durumda acilen doktora başvurulmalıdır.Güneş çarpmaların da çocuğun cildi soğuk ve nemli ise, gölge ve serin bir yere yatırılıp bacaklarının yüksekte tutulması gerekiyor.Deri kırmızı bir renk almışsa, sıcak ve kuru ise, soğuk su altında tutulduktan sonra çocuğu serin ve gölge bir yere yatırılıp,ateşi, düşene kadar soğuk suya batırılmış bir bezle vücuduna kompres uygulanmalıdır.Çocuklar da güneşin zararlı etkilerine karşı, hassas ciltler  için geliştirilmiş yüksek koruma faktörlü güneş losyonları, doktor önerisi ile kullanılmalıdır.
YAPILMASI GEREKENLER:
* Tatile çıkıldığında , suya dayanıklı en az 30 koruma faktörlü bir koruyucu krem kullanılmalıdır.
*Koruyucu kremler, yeterli miktarda ve cilde yedirilerek uygulanmalıdır.
*Güneş banyoları, 2 dakika ile başlanmalı ve süresi,  vücut alıştırılarak arttırılmalıdır. Bu süre , 20-25 dakikayı geçmemelidir.
*Çocuklar havuza veya denize girdikçe, havlu ile kurulandıkça güneş kremleri etkisi yitireceğinden dolayı, gün boyunca koruyucu krem sürmeye devam edilmelidir.
*Okul çağına gelen çocuklara, güneşten korunma yöntemleri anlatılmalıdır.
*Su kaybını önlemek amacıyla,çocukların yeterli miktarda su içmeleri sağlanmalıdır.
*Çocuk, günde 30 dakikadan fazla dışarıda kalacaksa, güneşten koruyucu krem kullanması sağlanmalıdır.
*Süt çocuklarının ciltleri daha ince olduğu için, güneşe karşı daha hassastırlar. Bu nedenle , altı aylıktan küçük çocuklar direkt güneşe çıkarılmamalıdır, gölgede tutulmalıdır.
*Çocuklar, terlemeyecek ve güneşe karşı koruma sağlayacak şekilde giydirilmelidir.Beyaz renkte kollu bir tişört ve kenarlıklı şapla bu anlamda uygun olacaktır.
*Kum ve suyun güneş ışınlarını yansıttığı unutulmamalıdır. Gölge de bile cilt yanıkları olabiliyor.
*Güneşte en çok yanaklar, burun ve omuzlar yandığı için özellikle bu bölgelerin korunmasına özen gösterilmelidir.
*Güneş kremleri, UVA ve UVB filtrelerini içeren,emilimi kolay, cildi nemlendiren, suya ve terlemeye dayanıklı, kokusuz ve renksiz, etki süresi uzun ve kullanımı kolay olmalıdır.

*Güneş koruyucu ürünler, güneşe çıkmadan yarım saat önce uygulanmalıdır.