27 Eylül 2011 Salı

EMZİRME DÖNEMİNDE KULLANDIĞIM ÜRÜNLER

Altuğ doğmadan önce ve sonra ihtiyaç olduğu zaman ladığım ürünlerden bahsedeceğim.

Emzirme döneminin benim için en önemli ürünü, pompa idi. Altuğ emmesinin yanı sıra hem mama hem de sağdığım sütleri içtiği için doğum önecsinden aldığım pompayı çok kullandım. Anne adaylarına da tavsiyem ; doğum öncesinde bu konu hakkında araştırma yapmaları , hatta satın almaları olacak. Çünkü ilkden itibaren gerekli olabilir. Benm Medelanın pilli ve elektrikli olan çeşidini satın aldım. Çekim gücünden de , küçük olduğu için heryere yanımda taşıyabildim. Elektrik ve pilli olması da ayrıca güzeldi. Altuğ ilk günlerde emme sorunu olması nedeniyle bu pompanın yanı sıra hastane tipi pompa da kiraladık. O pompayı ,doğum yaptığım hastanenin bebek hemnşirelerinin önerdiği bir firmaydı. Sizlerde doğum yaptığınız hastanenein bebek odasından bu bilgiyi alabilirsiniz.

POmpanın dışında göğüs pedlerini çok kullandım. Ben chicco'nunkini kullandım. Memnun da kaldım. Bir çok markanın da bu ürünü bulunmakta..

Göğüs kalkanı; bu ürünü Altuğ göğüs ucunu kavaramakda sıkıntısı olduğu için denedim. Fakat Altuğ hiç bir şekilde kabul etmedi. Zaten bebeğinizin siz emmesi için göğüs ucunun çok da önemi yok. Fakat yine içe çökük olması işi biraz zorlaştırıyor. O durumda kullanılan çok çeşitli ürünler de var.

Göğüs Ucu Kremi: Bu krem gerçektençok yararlı. Altuğ emerken ilk günlerde zorlanmasından dolayı göğüs uçlarım biraz çatlamıştı. O dönem de bu krem beni çok rahatlattı. Sızlamaları, kızarıklıkları hemen hafifletti. Ayrıca sürdükten sonra silmene de gerek yok. Direkt bebğin ağzına verebiliyorsun, göğsünüzü..Bu da benim açımdan çok önemliydi.. Ben Lansinoh marka bir krem kullandım. Bu kremin içinde lanolin denilen bir madde var. Başka markalarda da buna benzer güzel kremler var. Sizde doğum öncesinde bunlardan bir tane mutlaka edinin.

Süt saklama poşetleri: Ben bu poşetlerden de çok kullandım. Gerek evde sapüğdıoğım sütleri saklmak için gerekse işten eve süt getiriken kullandım. Bu poşetlerin dayanıklı olması ve soğukda bozulmaması çok önemli. Ben Lansinoh marka olanını kullandım. Her marka da bu poşetlerden bulunmakta. Pompanıza ve biberonunza uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Süt saklama şişeleri/kapları: Bu kapları da çok kullandım. Özellikle işten eve sütümü taşırken, Altuğ buyuduğunda mamalarını yanımda taşırken kullandım. Gerçekten de çok yararlı.. Ben Avent marka olanını kullandım. Uzun süre kullandım. Hiç de bozulmadan , rahat rahat kullandım.

Yukarıdaki linke baktığınızda , bu ürünlerin hepsini satın aldım, çok da memnun kalmıştım. Özellikle Avent'in pompasını satın aldığınızda tüm bu kaplar birbirlerine uyumlu.. Böyle olması sizin için çok ergonomik..

Emzirme Yastığı: Bne emzirme yastığı ile çok rahat ettim. bebeğe pozisyon veririken, kendinize pozisyon verirken çok yardımcı oldu. Çok gerekli mi? ben emzirme yastığı ile çok rahat ettim.. Tercih sizin...

Emzirme Döneminde kullanabileceğiniz kıyafetler:Ben Altuğ'u doğurduğumda Lei,Leo markasıyla tanışmamışitım. Keşke o zaman da olsaydı. Emzirme pançosu ve Lohusa geceliği favorilerimden. Bluzlarının hepsi emzirme dönemine uygun. Markanın yaratıcı Zeynep de kendini emziren anneler adamış.. Çok da güzel bir sitesi ve bloğu var. bakmanızı şiddetle tavsiye ederim..