8 Ekim 2012 Pazartesi

ALERJEN PARFÜMLERE KARŞI BİLİNÇLENME PLATFORMU SEMİNERLERİ BAŞLADI…



ESRA EROL ANNELERLE ve UZMANLARLA
“BEBEK BAKIMI” KONUŞTU !





Tüm dünyada anneler ve doktorların güvenle kullandığı Johnson’s baby tarafından,     6 Ekim 2012, Cumartesi günü, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Bebek Bakım Semineri’nde, ünlü TV programcısı ve genç anne Esra Erol, uzmanlarla birlikte;  anneleri güvenli bebek bakımı ve alerjen parfümlerin tehlikeleri konusunda bilgilendirdi.
Annelerin ve anne adaylarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Avrupa ve Türkiye Pediatrik Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Ukşal ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aylin Şimşek,  annelerin bilgisini artıracak bilgiler verdi ve Esra Erol ile birlikte annelerin merak ettikleri soruları cevapladı.
Esra Erol’un annelerle sohbet edip, titiz bir anne olarak kendi tecrübelerini paylaşma şansı yakaladığı seminerde, çocuklarda son 10 yılda iki katına çıkan, alerjiden korunmak için annelere, kullandıkları ürünlerin etiketlerine dikkat edip,benzyl alcohol başta olmak üzere alerjiye neden olan parfümleri içeren ürünleri kullanmamaları önerildi. Kokularına ve reklamlarına kanıp, kullandığımız bazı ürünler içinde bulunan ve masum sandığımız tehlikeli alerjen parfümler ile ilgili de uyarı niteliğinde bilgiler verildi.

ETİKETLERE DİKKAT! ALERJİLERİN YÜZDE 30’UNUN NEDENİ “PARFÜM”,

Esra Erol’un sohbeti ile renklenen seminerde Prof. Dr. Ümit Ukşal, bebek bağışıklık sisteminin ilk bariyerinin cilt olduğunu hatırlatıp; bebek cildine uygun olmayan şampuanların, cilt bariyerini bozarak, cildi bakteri, mikrop ve alerjenlere karşı geçirgen hale getirdiğini vurguladı. 

Dr. Aylin Şimşek, “Bebeklerin cildinde görülen alerji, atopik dermatit, yani egzamaya dönüşür ve astım oluşumunu tetikleyebilir.  Ebeveynlerin ciltteki alerjileri önemsemeleri gerekir.” dedi.

Dr. Aylin Şimşek, ebeveynleri bebekleri için kullandıkları ürünlerin etiketlerine dikkat edip, AB düzenlemelerinde belirtilen alerjen parfümleri içeren ürünleri kullanmamalarını önerdi.  Toplam alerjilerin yüzde 30’unun parfüm kaynaklı olduğunu belirten, Şimşek, özellikle Türkiye’de en yaygın alerjiye neden olan parfüm “benzyl alcohol” bulunan şampuanların tehlikesine dikkat çekti.   

Alerjen Parfümlere Karşı Bilinçlenme Platformu’nun kurucusu Johnson’s baby, annelere yönelik ücretsiz düzenlediği “Bebek Bakım” seminerlerini bundan böyle de farklı illerde sürdürecek. Pediatrik Dermatoloji Derneği’nin önerdiğiJohnson’s® baby Şampuan, Avrupa Birliği’nin araştırmaları sonucunda alerjen olarak belirlediği, alerjen parfüm, paraben ve alkol de içermiyor; pH değeri bebeğin cildine uygun ve Gerçek Göz Yakmayan® güvenli formülü ile bebek cildini koruyor.
Johnson&Johnson Tüketici Grubu, 1894 yılından bu yana anne ve babalara,  bebekleri ve çocukları için güvenli ve etkili ürünler sunuyor.  Üretim aşamasında anne ve babaların bize gösterdiği güvene değer veriyor ve ürünlerindeki her madde için yüksek kalite standartları ile testler ve değerlendirmeler yapıyor.  Bunun sonucu olarak, Johnson’s® baby Şampuan, alerjiye neden olabilecek 26 parfüm, alkol ve paraben kullanmıyor. 
Johnson’s baby’nin dünya çapında en çok satılan bebek şampuanı olma başarısının nedeni sadece bebekler için en hassas ve yenilikçi ürünleri sunmasının ötesinde; bilim insanlarının bebek cildiyle ilgili sürekli olarak yaptıkları bilimsel araştırmalar ve buluşlar.  Kuruluş bünyesindeki araştırmacıların bugüne kadar imza attığı, 130’u aşkın bilimsel makale, 65’i aşkın yayın ve dünyanın her köşesindeki binlerce sunum.

 Johnson’s® baby Şampuan’da bulunmayan ve anne babaların ürün etiketlerinde dikkat etmesi gereken alerjenler şunlardır:
Alerjen Koku Bileşenleri
·         Amyl – cinnamic alcohol
·         Anisyl alcohol
·         Benzyl  salicylate
·         Benzyl alcohol
·         Benzyl benzoate
·         Benzyl cinnamate 
·         Cinnamic alcohol
·         Cinnamic aldehyde
·         Citral
·         Citronellol
·         Coumarin
·         Eugenol
·         Farnesol
·         Geraniol
·         HMPCC
·         Hydroxycitronellal
·         Isoeugenol
·         Lilial
·         Limonene
·         Linalool
·         Methylheptin carbonate
·         Oak moss abs
·         Tree moss abs
·         α- Amyl –cinnamic aldehyde
·         α- Hexyl – cinnamic aldehyde 
·         γ-Methylionon