26 Temmuz 2011 Salı

HÜÜRİYETAİLE ARTIK IPHONE DA!!!!

Hürriyet Aile'nin yeni yayınlanan iPhone uygulamasıyla ilgili bilgiyi sizinle paylaşmak istedim..



Hürriyet Aile, her toplumda kutsal kabul edilen aile kavramını tüm yönleri ile ele alan, kadın erkek ilişkilerinden modaya, hamileliğin tüm aşamalarından bebek ve çocuk sağlığına, cinsellikten astrolojiye kadar birçok farklı konuda zengin içeriği bir arada sunan bir aile portalı.


 Her yaştan okuyucu kitlesine hitap eden ve okuyuculardan gelen istek-öneriler doğrultusunda her geçen gün daha da büyüyen sitemiz, dünyanın önde gelen dijital araştırma şirketi ComScore inc’in Mayıs 2011 raporuna göre de Türkiye'nin en çok ziyaret edilen aile portalı oldu. Bu nedenle de bizlerin daha rahat ulaşabilmeleri için  Hürriyet Aile olarak iPhone uygulamasını başlatmış..
  Bu uygulama da;  çalışan anneler eve dönerken Türk ve dünya mutfaklarından en lezzetli yemek tariflerine bakıp akşam yemeğine karar verebilir, parkta çocuğuyla vakit geçirenler aynı anda bebek sağlığı ve bakımı hakkında bilgi edinebilir, gece gördüğü rüyayı kahine anlatıp yorumlatabilir ya da haftalık burç yorumunu öğrenebilir, plajda güneşlenirken yılın en moda renklerinden favori saç modellerine kadar güzellik ve bakım ile ilgili her şeyi buradan takip edebilir, siparişini verdiği yemeği bekleyenler ilişkiler üzerine yazılan yazıları okuyabilirizz.
Yani hayata dair ne varsa Hürriyet Aile iPhone uygulamasıyla her yerde anında öğrenebiliriz. 
iPhone kullanıcılarına özel olan Hürriyet Aile iPhone uyulamasının kısa yolunu telefonuzuna indirin, daha hızlı ve kolay bir şekilde takip edin.  Ben öyle yaptım:)))

EMZİRME DÖNEMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:

ANNE SÜTÜ BİR MUCİZEDİR....

Bebeğinizin beden ve ruh sağlığı için en önemli besin anne sütüdür.emzirmek, anne ve bebek arasında güçlü bir bağ kuraraken bebeğin duygusal gereksinimleini karşılar.
Dünta Sağlık Örgütü ( WHO)
, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile vbeslenmesini, su dahil herjhangi bir gıda verilmemesini, 6. aydan sonra ise uygun ek gıdalara başlanarak emzirmeye 2 yaşına kadar devam edilmesini öneriyor.

BAŞKA HİÇBİR BESİN ANNE SÜTÜNÜN BEBEĞE SAĞLADIĞI YARARLARI SAĞLAYAMAZ!!

*Anne sütü doğrudan ısıda ve bebeğin gereksinimine her zaman karşılık verecek şekilde, daima hazırdır.
*bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli olan tüm besinleri içeriri.
*bebekler için sindirmi kolaydır.
*Bebeğin bağışıklşık sistemini geliştirir.
*En az 6 ay emzirilen bebeklerde allerjik hastalıklari orta kulak iltihapları, ishal,kusma, menenjit ve akciğer enfeksiyonları gibi hastalıklar daha az görülür.
*Anne sütü emmeyen bebeklerin yetişkin dönemlerinde sindirim ve kilo sorunları daha sık görülür.
* Bebeğin ağız, yüz kaslarının ve alt çenesinin gelişimine katkıda blunur.
*Emzirme pratik ve masrafsızdır. Harcama gerektirmez.

UNUTMAYIN!! BEBEĞİNİZİ EMZİRDİKÇE SÜTÜNÜZ ARTACAKTIR.

EMZİRME DOĞANIN ANNEYE ARMAĞINIDIR....

*Emzirmek, kanamaları ve kansızlığa bağlı görülebilecek halsizlik ve yorgunluğu azaltır.
*Emzirmek, anne rahminin normal boyutlara dönmesini hızlandırır.
*Anne , emzirme sırasında kalaori harcar ve böylece doğum sonrası fazla kilolardan kurtulkşması kolaylaşır.(Günde 500-1000kalori =2 saat yürüme)
*Emziren annelred yumurtalık ve mem kanseri daha nadir gtörülür.
*Emzirmek, annenin kemik yapısını sağlamlaiştırır, ileri ki yaşlarda görülen kemik erimesi ve kırık riski azaltır.