1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hamilelik Döneminde, Tomatis Yöntemi İle Frekansla Terapi




Tomatis yönteminin amacı, hamilelerde stresi azaltmak ve olumsuz duygulardan etkilenmesini engelleyerek bebeğin gelişimini desteklemek.

Anne stres altında olduğu zaman, HHN aksının üzerinde hipofiz, hipotalamus ve böbreküstü adrenal bezlerinin aktivasyonuna sebep oluyor. Sistem Kortizol üretiyor. Bu durumda beden kendini savunma için hazırlıyor ve kan dolaşımı iç organlardan geri çekilip, içgüdüsel kaçma ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, kol ve bacaklarda yoğunlaşıyor.

HHN aksı aktive olduktan sonra, logic  düşünme azalıyor ve immün sistemi yavaşlatıp, metabolizmanın işleyişini aksatıyor. Bu durumda, bebeğin hem fiziksel hem de beyin gelişimi yavaşlıyor.

Yöntemi kullanan annelerde, anne adayı stresin etkilerinden arındığı için, uyku kalitesi yükseliyor ve daha kaliteli dinleniyor, hem fiziksel hem ruhsal açıdan daha stabil oluyor. anne bebek arasındaki duygu bağı güçleniyor ve bu da bebeğin gelişimine destek oluyor, doğum kolaylaşıyor.

6. aydan itibaren bebek anne sesini duyuyor ve anne sesinin içindeki duygu durumu bebeğe yansıyor. Bebek annenin söylediklerini anlamasa da melodisi, ritmi ve tinini analiz ederek, altında yatan duyguyu analiz ediyor.

Bu ses mutlu, sakin, huzurlu, olumlu, enerjik bir ses tonu ise, fetus omurgaya yaslanarak kemik titreşimiyle annesinin sesini duymak istiyor. Kafasını kemiklere dayadığında anne sesini 2,5 kat daha yüksek bir volume ile duyuyor. Kalca kemikleri rezonans bedeni gibi çalışıyor. Büyük bir merak ve dikkat ile anne sesini takip ediyor. Ve bu merak bebeğin tüm hayatında oluşacak duygu altyapısını şekillendiriyor. Limbik sistemimizde hayata karşı bir duygu oluşturuyor. Bu duyguyla merak, öğrenme isteği, dinleme isteği, ilişki kurma isteği oluşuyor ve tüm kalitesini etkiliyor.

Ancak annenin sesi gergin, olumsuz, yorgun ise fetus kendini dinlemeye kapatır ve içe dönük, sosyal yönden zayıf ve öğrenme ve zihinsel gücünü kullanmayan bir birey olur. Prenatal kominikasyon oluşmaz. Bu bizim ilk ilişkimiz olup, hayatımız boyunca kuracağımız ilişkilere model oluşturacaktır.

Sizde bu terapiden faydalanmak isterseniz www.anael.com.tr tıklamanız yeterli olacaktır.