28 Temmuz 2013 Pazar

KEYİFLİ DOĞUM ÜNİTELERİ AÇILDI!!!






Geçtiğimiz günlerde CnnTürk'ün internet sitesinde okuduğum haberi sizlerle paylaşacağım. 

http://www.cnnturk.com/2013/saglik/07/25/keyifli.dogum.uniteleri.geliyor/717010.0/index.html 
buradan habere ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili video için de;
http://video.cnnturk.com/2013/saglik/7/26/keyifli-dogum-uniteleri-geliyor


Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde Keyifli Doğum ünitesi açılmış. Pilot hastane seçilmiş. Bu hizmet burada gözlenip, daha sonra yaygınlaştırılacakmış. Bu keyifli doğum ünitesinde doğum yapabilmenin tek şartı hastanenin gebe eğitim programına katılmak. Buna gerçekten çok sevindim.
Ben İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik okulundan mezunum Kadın-doğum stajımızın büyük bir çoğunluğunu Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde yaptım. Oradan aklımda kalanlar;ağrı odası denilen yerde bir yatakta 2 kadının paylaştığı, doğumhanenin de acayip yoğun ve bir sürü kadın aralarında sadece bir perdeyle ayrıldığı kocaman bir doğumhanede doğum yapıyorlardı. Tabii stajımla şimdi arasında uzun bir zamana geçse de değişikliklerin çok fazla olduğunu sanmıyorum. Fakat bu gelişmeyle büyük bir değişikliğin adımının atıldığını umuyorum.
Keyifli doğum ünitesinin yanı sıra Anne adaylarına Gebe Eğitimi verilmeye de başlamışlar. Bir de en hoşuma gideni eğitime katılan annelere bileklik veriyorlarmış. Doğum anında bilekliği olan anneleri doktorlar görünce bu annenin eğitim aldığını, doğum sürecini bilen anne olduğunu anlıyormuş.

Yani sizler Doğuma Hazırlık Eğitimleri aldığınızda özellikle normal doğum yapacaksanız doktorunuzun işi daha kolay olacak, sizin bebeğinize kavuşmanız daha keyifli olacak..