12 Şubat 2013 Salı

Bir anne ve 670 gramlık bir kahramanın öyküsü… “670 Gram ile Hayata Tutunmak” Raflarda!



 Prima, bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine katkı sağlamak ve bu sayede anne ve bebeklerin hayatlarını iyileştirmek amacı doğrultusunda Türkiye’de değerli projelere destek olmaya devam ediyor.
 Prima’nın desteğiyle yayınlanan ve İnci Candemir’in kaleme aldığı “670 Gram ile Hayata Tutunmak”; İnci Candemir’in 5,5 aylık olarak, 670 gram ağırlığında dünyaya gelen prematüre oğlu Can ile birlikte geçirdikleri 130 günlük bir hayata tutunma mücadelesine sizi tanık ediyor.

Arka kapak yazısında “Bir sihir izler gibiydik, oğlumuz olan bu minik ama dev yürekli adamın büyüsünde ikimizin de nefesi kesilmişti. Birbirimize sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladık” diyen İnci Candemir, 670 Gram ile Hayata Tutunmak ile her mucizenin arkasında sevginin olduğunu ve mucizelerin sadece ona inanların başına geleceğini bir hayata tutunma öyküsüyle anlatıyor.

Bir “Can”ın Kahramanlık Öyküsü

Kitabın yazarı İnci Candemir “4 ay erken doğan oğlumun hayata tutunma sürecinde hissettiklerimi ve yaşadıklarımı herkesle paylaşmak istedim. Hayata dair her duygunun yer aldığı bu kitap oğlum Can ile birlikte geçirdiğimiz 130 günlük bir hayata tutunma mücadelesini anlatıyor. Gerçek hayatta hepimiz beklenmeyen olaylarla zaman zaman karşılaşabiliyoruz. Bizzat yaşadığım bu hikaye, benzer durumlara umutla bakmanın önemini ve beraberinde mucizeleri getiren sevginin gücünü anlatıyor. Kitabın sadece annelere değil, herkese farklı bir bakış açısı kazandıracağına inanıyorum” diyor. 


Destek Yayınları’ndan çıkan ve sahibi olan ailelere olduğu kadar bebek bekleyen tüm ailelere yol gösterici deneyimlerden oluşan 670 Gram ile Hayata Tutunmak D&R, Megavizyon, Remzi, İnkılap ve Kabalcı gibi seçkin kitabevlerinde 22 TL’ye satışa sunuluyor.


İnci Alev Candemir Hakkında:
1972 yılında Almanya’da dünyaya gelen Candemir, İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede Pedagojik formasyon eğitimi de alan İnci Alev Candemir, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 1997-2010 yılları arasında ulusal ve uluslararası firmalarda ürün müdürlüğü, medya yöneticiliği, pazar araştırmaları yöneticiliği görevlerini yürüttü. Son olarak prematüre bebek sahibi olan ailelere danışmanlık hizmeti vermek üzere Minnesota Üniversitesi’nde eğitim programını tamamladı. Evli ve bir çocuk sahibi olan Candemir, ileri derecede İngilizce ve Almanca biliyor.

Fikirdenk & Gabadu Marka buluşması




Baby Ganics Deterjanlari.jpg

“Bizim hikayemiz kızımız Elizya’nın doğumu ile başladı.
Kızımızın oldukça hassas cildi ve alerjik bünyesi bizi özellikle ilk 6-8 ay çok zorladı. Yurtdışında geçirdiğimiz belli bir sürenin ardından yurdumuza döndüğümüzde seçeneklerimizin oldukça daraldığını gördük. Oysa biz bebeğimiz için, tıpkı diğer anne ve babalar gibi, her şeyin en iyisini almak istiyorduk. “



Böyle başlıyor Gabadu markasının Türkiye’de kuruluş hikayesi . www.gabadu.com sitesinde organik mamalar, organik boyalar, doğal bebek bakım ürünleri, çelik biberonlar ve plastik olmayan oyuncaklar ile doğal emzikler ve diş kaşıyıcılar,yürüteçlere alternatif askılarla anne babalara  kendi çocukları için kullanmaya değer buldukları ürünlerle hizmet vermeye odaklanıyorlar.
Oyun saati kategorisinde ; Wee Can Too markasıyla yenilebilir parmak boyaları, suluboyalar ve tebeşirleri,
Bebek Bakımı ve hijyeni kategorisinde ; Baby Ganics markasıyla doğal bebek bakım ürünleri ve deterjanları,

Bahçe ve Deniz oyuncakları kategorisinde ; Zoe B Organic markasıyla anti-plastik kum oyuncakları,
Beslenme kategorisinde ; OrganicKidz markasıyla çelik biberonlar ve mama kaplarını Türkiye’ye getiriyorlar.



Fikirdenk & Gabadu Marka buluşmasında öne çıkan ürün serileri BabyGanics ; bebekleri ve çocukları kimyasal kirlenmeden korumayı amaçlayan , bu doğrultuda uygun ürünlere insanları yönlendiren ve ABD ‘de Michelle Obana tarafından da desteklenen HealthyChild.Org hareketinde Trusted Partner seçilen bir marka. Ayrıca BabyGanics temizlik ürünleri yine ABD’de MyGym jimnastik ve eğlence merkezlerinde temizlik amaçlı kullanılıyor. Türkiye’deki MyGym şubeleriyle de aynı işbirliğinin devamı için görüşmeler sürüyor.
Ürün gamında yer alan seçenekler :
  • BabyGanics  Bulaşık Makinesi Toz Deterjanı – 1133 gr ( biberon ve mama kabı yıkamaya uygun )
  • BabyGanics ( elde yıkama ) Köpük Bulaşık Deterjanı – 550 ml ve seyahat boyu 100 ml ( biberon ve mama kabı yıkamaya uygun )
  • BabyGanics Leke Çıkarıcı Sprey
  • BabyGanics Leke Çıkarıcı Kalem
  • BabyGanics Oyuncak ve Yemek Masası Temizleme Spreyi
  • BabyGanics Konsantre Yer Silme Deterjanı ( Kokusuz )
  • BabyGanics Çok amaçlı Genel Yüzey Temizleyici ( kokusuz ) MyGym Partner ürünü
  • BabyGanics Bebek Şampuanı ( Saç ve Vücut için )
  • BabyGanics El Köpüğü ( Alkolsüz, Kokusuz ve Hijyenik )
  • BabyGanics Fluoridsiz Bebek Diş Macunu
  • BabyGanics Egzemalı Ciltlere uygun Doğal Nemlendirici Bakım Kremi
  • BabyGanics Egzemalı Ciltlere uygun Bakım/Yıkama Kremi
  • BabyGanics Güneş Koruyucu Krem 30 SPF
  • BabyGanics Güneş Koruyucu Dudak Balmı 20 SPF 
  • Babyganics Kremli Islak Mendil

Gabadu markasının ithal ettiği ve satışa sunduğutüm  ürünlerde hedeflenen ana kriter;  petrol türevleri, yapay boyalar, sentetik esanslar gluten ve paraben içermemesi. Böylece bebek cildi ve sağlığına olduğu kadar yetişkinlerin sağlığına da dost, tabiata saygılı  ürünlerin kullanımının teşvik edilmesi.
Tüm ürünlerini www.gabadu.com sitesinden inceleyebileceğiniz markanın şu anda satışları online olarak ve yakın zamanda Amerikan Hastanesi’nde açılan satış noktasından da parekende olarak temin edilebiliyor.
Gabadu markasını ve bebek dostu ürünlerini takip etmek isterseniz :
www.gabadu.com
Facebook.com/Gabadu
Twitter.com/Gabadubaby
Instagram.com/Gabadu