12 Ekim 2013 Cumartesi

DOĞAL DOĞUM İÇİN İPUÇLARI

-Doğum öncesi doğum eğitimine gidin. Doğum sırasında kullanacağınız doğal rahatlama yöntemlerini öğrenmiş olursunuz. Hastanelerin açtıkları doğuma hazırlık kurslarına katılabileceğiniz gibi hastanelerden bağımsız kurslara da katılabilirsiniz.

 -Doğal doğum istiyorsanız mutlaka öncesinde hastaneyi ziyaret etmelisiniz. Doğum sırasında yanınızda doğum koçu, doula olacaksa hastanenin ve doğum katındakilerin bu konu hakkında bakış açısını öğrenmeniz doğum sırasında işinizi kolaylaştırabilir.

 -Özellikle doğal doğum istiyorsanız hamilelik sürecinde çok fazla kilo almazsanız işiniz daha kolay olacaktır. -Erken doğum belirtilerini evde geçirin. Özellikle doğumun ilk evresinde.

-Suyun rahatlatıcı etkisinden yararlanın. Özellikle rahim ağzının açıldığı dönemlerde sıcak su açılmayı kolaylaştıracağı gibi anneyi de rahatlatacaktır. Hastane de hemşireden veya eşinizden duş alırken yardım isteyin. Sırtınıza sıcak su tuttuğunuzda gerçekten rahatlayacaktır.



Bu pozisyonlar sizi doğum sırasında size yardımcı olacaktır.
-Doğum ağrılarının olduğu dönemde sürekli sırt üstüne yatmamaya çalışın. Bu isteğinizi doktorunuzla mutlaka paylaşın..Eğer sırt üstü yatarken , rahimin pozisyonundan dolayı bebek daha az oksijene maruz kalacak.Ayrıca uzandığınız da bebeğin başı sakrumdaki pelvik sinirler üzerine baskı olacağı için kasılmalar sırasında ağrınız daha artacaktır.