18 Aralık 2013 Çarşamba

MARGA YAŞAM ATÖLYESİNDE ÇOCUK YOGASI:)))



Çocuk Yogası, yetişkin yoga duruşlarının çocuklara uygun olarak dönüştürülerek uygulandığı; eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusuyla birleştiği, bireysel ve eşli çalışmalardan oluşur.

Çocuk yogasında yer alan temel duruşlar doğadaki hayvanlar, bitkiler ve çevremizde yer alan nesneler ile özdeşleştirilir ve bu şekilde çocukların bu duruşları eğlenerek öğrenmeleri hedeflenir. Çalışmalar hikayelerle desteklenir. Her bir hikaye çocuğun kendine olan öz saygısı ve güvenini geliştirmeye, rekabetsiz ve güvenli bir ortamda kendi kişiliklerini ve yaratıcılıklarını ifade etmelerine yarar.




Bir çocuğun duygusal uyumunu dengelemek ve beden, zihin ve ruh olgunluğunun aynı paralellikte gelişmesi için çocuklara yoga yaptırmanın yararı çok büyüktür.
Nefes çalısmaları, konsantrasyon ve enerji seviyesinin yükselmesini sağlar. Duruşlar beden farkındalığını geliştirir, bedenin güçlenmesini ve gelişirken doğal esnekliğini korumasını sağlar. Rahatlama teknikleri, zihni sakinleştirir. Denge çalışmaları denge duygusunu ve konsantrasyonu geliştirir. Hayal gücü ve yaratıcılığı gelişir.



Bostancı Marga Yaşam Atölyesi'nde her Çarşamba 17:30'da çocuk yogası dersleri yapılıyor.


Detaylı bilgi ve kayıt için info@marga.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISI


Hamile olduğumu öğrendikten 1-2 hafta sonra mide bulantılarım başladı benim. Özellikle önceki düşüklerimden dolayı progestan tedavisi de eklendiği için bulantılarım daha fazlaydı.Her hamile de olabilecek bir durum olmasa da ilk üç aylık dönemde çoğu hamilelnin değişik şiddetlerde bulantı yaşaması sık görülüyor. Bunun  için birkaç nerim var;

  • "Yatağınızın kenarında kraker ya da bisküvi benzeri gıda maddelerini hazır bulundurun. Sabah bunları yedikten sonra yataktan kalkın.Bunu sürekli yapıyordum. İnanın bana çok iyi geliyordu.
  • Günlük öğününüzü üç öğünde değil beş ya da altıya bölerek alın.
  • Sıvıları yemekler arasında alın. Yemekler esnasında fazla sıvı almayın.
  • Midenize ve barsaklarınıza dokunan yiyeceklerden uzak durun
  • Bu önlemlerle şikayetleriniz geçmezse doktorunuza başvurun."
Bulantınız günlük faaliyetlerinizi engelliyorsa, ilaçsız tedaviye cevap vermiyorsa ayaktan ilaç tedavisi denenir. Bulantı giderici olarak anne adayına verilen tablet ya da fitil şeklindeki ilaçlar yıllardır kullanılan ve bebek üzerinde hiçbir olumsuz etki yapmadığı bilinen ilaçlardır. Ek olarak B vitaminlerinin ön planda olduğu bir vitamin tedavisine başlanır. Ayaktan ilaç tedavisine karar verildiğinde anne adayı ilaçlarını kullanırken yukarıda bahsedilen önlemlere de uymalıdır.
Anne adayının şikayetleri ayaktan ilaç tedavisine cevap vermiyorsa, genel durumu bozuksa, kilo kaybı varsa, tetkikler vücuda uzun süredir besin maddelerinin alınmadığını gösteriyorsa (idrarda keton cisimleri yüksek bulunursa) ya da vücudun susuz kaldığı yönünde bulgular varsa (idrarın yoğunluğu artmış, rengi koyu bulunursa, kan elektrolitleri dengesizse) anne adayı hastaneye yatırılır ve serum tedavisine başlanır. Serum tedavisinin amacı anne adayına kaybettiği sıvı, elektrolit ve besin maddelerini intravenöz yolla (damar yoluyla) geri vermektir. Bulantı giderici ilaçlar ve vitaminler de kalçadan ya da serumun içine katılarak verilir.
"Serum tedavisiyle" anne adayı genellikle bir hafta içinde kendini toparlar. Nadir durumlarda bir haftadan daha uzun süre hastanede yatması gerekebilir. Taburcu edilirken anne adayına evde kullanmak üzere ilaçlar verilir.
Genelde bu bulantılar hamileliğin 14. haftasından sonra ortadan kaybolur ve en az şikayetin görüldüğü ikinci üç aylık dönem başlar:))

HAMİLELİĞİNİZ SIRASINDA SİZ EN ÇOK NE RAHATSIZ ETTİ?

Dün instagram hesabımdan annelere bu soruyu sordum. Acaba neler oldu, hamileliklerinde diye.

Sağolsunlar birçok anne bana cevap yazdı. Ortak olarak baktığımda mide şikayetleri, uyku, yorgunluk ağırlıktaydı. Bunun dışında bir kaç değişik sorun yaşamış anne de vardı. Hatta ilk hamileliğinde ciddi sıkıntı yaşamış bir anne şimdi ikincisine hamile:)) Annelik o kadar değişik bir duygu ki hamilelik sürecinde ne yaşarsanız yaşayın bebeğinize sağlıkla kavuştunuz mu sorunların hepsi unutuluyor. Hep de böyle olsun, değil mi?
Ben de hamileliğim ilk 3 ayında uyku ve mide bulantılarından dolayı hayatım karardı. Sürekli midem bulanıyordu.Çalışırken bu şikayetler beni çok yordu ama yine de güzeldi:))
Sonuna doğru kanama , erken doğum tehtidi, pre -eklamsi, piyolanefrit şikayetlerimin bir kısmı. Bunlar değil de oğlumun erken doğması sanırım beni en çok etkiledi. Sonunda Allah'tan sağlıkla kavuştuk minnoşuma:))

Bugünden itibaren hamilelikteki şikayetler ve rahatlama yolları hakkında yazılarım olacak. Sizlerinde eklemek istedikleriniz olursa yorum yazarak bizlerle paylaşa bilirsiniz.

Sevgiler


Her Çocuk Bir Miró…


Çocukların renkli dünyalarına farklı bir dokunuş getiren Joan Miró sergisi, 19 Ocak 2014 tarihine kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yetenekli nesilleri bekliyor…


Sergi alanında bulunan Miró Çocuk Sanat Atölyesi, her çocuğun içindeki Miró’yu ortaya çıkarıyor…
20. yüzyılın en ilham verici isimlerinden Joan Miró, dünyaca tanınmış Mourlot ve Maeght koleksiyonlarında yer alan 60 eseriyle, 19 Ocak 2014 tarihine kadar tüm çocukları MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’ne bekliyor… Özellikle çocukların renkli dünyalarına yepyeni bir bakış açısı getiren Joan Miró’nun eserleri, canlı renklerin, biomorfik yaratıkların, arabesklerin, kadınların, kuşların, güneşin ve yıldızların göksel bir mekana serpiştirildiği çocuksu ve nükteli resimleriyle çocuklara fantastik bir dünya sunuyor…  




Yetenekli nesiller Miró Çocuk Sanat Atölyesinde…
Sanatsal aktivitelerle genç yeteneklere yepyeni bir kapı açan Miro sergisi, çocuklar için özel bir “çocuk alanı” oluşturarak, birçok çocuğa sanatla iç içe zaman geçirmelerini sağlıyor. Doğa Koleji’nin desteğiyle hazırlananbu özel alanda, çocuklar  Miro’nun eserlerini boyama, duvar resimleri yapma ve eserlerini sergileme imkânı yakalıyor. Böylece çocukların çalışmaları saflığın, ilk resmin, çocuksuluğun peşinden giden Miró’nun eserleriyle ortak bir paydada buluşuyor. Birçok başarılı sergiye imza atan, sanatsal etkinliklerde yer alan deneyimli sanat ekibi, etkinlik alanında çocukları yalnız bırakmıyor. Çocukların yorum ve yaratıcılıklarını geliştirme imkânı yakaladığı bu alanda, farklı yaş grupları, kendi renkli dünyalarını Miró ’nun bir o kadar canlı evreniyle buluşturma şansı buluyorlar. Bunun yanında çalışmalarını facebook, twitter ve instagram’da #miroistanbulda hashtag’i ile paylaşan çocukların eserleri sosyal medyada yayılarak daha geniş bir izleyiciyle buluşma imkanı sağlanıyor. 

Milupa Anne Bebek Kulübü,‘Anneyi En İyi Destekleyen Proje’ ödülünün sahibi oldu



Milupa Anne Bebek Kulübü sosyal sorumluluk bilinci en yüksek marka ve projelerin ödüllendirildiği MOM-Z 2013 Konferansı’nda ‘Anneyi En İyi Destekleyen Proje’ seçildi.




Fikir Annesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve yeni aile kültürüne odaklanma üzerine kurulan MOM-Z 2013 Konferansı Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyadan birçok marka ve profesyonelin bir araya geldiği konferansta marka temsilcileri annelerle nasıl iletişim kurduklarını projeleriyle, deneyimleriyle mom-z katılımcılarına sundu. Oturumların sonunda düzenlenen ödül töreninde ise ‘Anneyi En İyi Destekleyen Proje’ ödülü Milupa Anne Bebek Kulübü’nün oldu. Ödülü Danone Bebek Beslenmesi - Numil adına Milupa Anne Bebek Kulübü Anne Danışma Servisi Müdürü Işıl Telkes aldı.
Milupa Anne Bebek Kulübü, hamilelikle başlayan annelik yolculuğunu Milupa uzmanlığıyla desteklemek ve bebeklerini büyütürken annelerin yanlarında olmak üzere 2005 yılından beri hizmet veriyor. MOM-Z 2013’te “Anneyi En İyi Destekleyen Proje” ödülünü alan Milupa Anne Bebek Kulübü Anne Danışma Sevisi Müdürü Işıl Telkes, “Kurulduğumuz günden bu yana hemen her konuda annelerin yanında yer alarak ihtiyaç duydukları her zaman tüm sorularına yanıt vermeye çalıştık. Bizi daha da başarılı olma yönünde cesaretlendiren ‘Anneyi En İyi Destekleyen Proje’ ödülünü almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Milupa Anne Bebek Kulübü olarak bebeklerin beslenmesinde annelere yardımcı olmak, sorularını cevaplamak, daha sağlıklı ve doğru beslenen bebekler yetiştirmelerine katkıda bulunmak için tüm uzman kadromuzla hizmet vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Milupa Anne Bebek Kulübü, gıda mühendisi ve beslenme konusundaki beş uzmanı ile annelerin sorularına yanıt veriyor. Her gün saat 08.30’dan 20.00’a kadar her sorun karşısında annelerin yanında yer alan Milupa Anne Bebek Kulübü’nün uzmanları ayda ortalama 2500 e-mail ve 7 bin çağrı alıyor. Üye olan annelere sms ve e-mail ile bilgilendirmeler yapılıyor.  Ayrıca zengin içeriği ile ortaya çıkanwww.milupa.com.tr de annelerin 7/24 yanında oluyor.