5 Temmuz 2013 Cuma

BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİ




Bebeğinizin tamamen size bağımlı küçük bir varlıktan , zamanla vücudunu kontrol edebilen tamamen bağımsız küçük bir insana dönüştüğünü görürsünüz. Sahip olduğu rutin de, gelişimi ve büyümesi ile orantılı olarak değişim içinde olacaktır.

Bebeğinizin gelişimi yukarıdan aşağıya doğru gerçekleşir;

Doğumdan 3 aya kadar; Ağzı , başı ve omuzlarından yukarısı gelişmiştir.Başını kaldırabilir ve desteklendiğinde oturma pozisyonunda durabilir.

3-6 ay arası: Belden yukarısı gelişir.Gövde, omuzlar, baş ve eller yüz üstünden sırtüstüne yuvarlana bilmesini, bir şeye uzanıp kavrayabilmesini ve neredeyse hiç yardımsız oturabilmesini sağlar.

6 ay-1 yıl arası: Bacaklar ve yukarısı gelişir.Kasları ve bunların yarattığı koordinasyon becerisi sayesinde  sırtüstünden yüzüstüne dönebilir, yardımsız oturabilir, ayakta durabilir, sıralar ve emekler. Bir yıl civarında da yürümeye başlar.

Altuğ, Balmumcu Sevgi Yumağı Anakulunda Maskeli Balo'da








Sevgi Yumağı Balmumcu'a giden Altuğ, Yaz okulu müfredatıyla okuluna devam ediyor. Geçen sene Ağustos da başlayan Altuğ'unun okul macerası büyük bir istekle devam ediyor.
Çok sevdiği Özlem öğretmeni ve okul sahibi Aytunç Bey'i çok seviyoruz. Çok ilgililer. Altuğ da 1 yıl içerisindeki gelişme süper:)) Altuğ merdiven inip-çıkmayı, sırada beklemeyi, tuvalet eğitimini ,emzik sorununu okulda halletti. Yemek bizim halen devam eden en büyük sıkıntımız. Halen okulda dahil sebze yemeyen oğlum diğer yemeklerini kendi kendine yiyor. Yumurta asla yemeyen Altuğ paşa yumurta yiyor. Sebzelerden sadece arada çok az bamya yerken buna taze fasulyeyi de ekledi.Meyve yeme alışkanlığını da okulda edindi.Sadece kakaolu süt içerken şimdi okulda inek sütü diye sade süt de içiyor.
Bunların dışında sosyal yönü hızla gelişti. Zaten evdeyken etkinliklere çok alışkındı şimdi iyice gelişti.
Okulda güzel bahçeleri var. Güzel güzel oyunlar oynuyor. Parka gidemedik diye üzülmüyoruz. Kışın okulda sinema ve tiyatroya gitti.Sinema ve tiyatroyu yerlerinde seyretmesi de çok hoşumuza gitti.
Geçen aylarda Galatasaray Spor kulubunda yüzmeye yazdırdık Altuğ'uyu. 3 hafta zor gitti. Ağla ağla duruyordu. O nedenl iptal ettik. Okulda yüzme dersleri başlayınca göndermeye karar verdik. Öyle ki orayı çok sevmiş. Sanırım Timuçin diye bir öğretmeni varmış. Onunla nasıl eğlendiklerini anlatıyor.
Anlayacağınız biz oğlumuz mutlu diye Altuğ da Sevgi Yumağına gittiği için mutlu:))

İzci Anaokulu Yaz Bahçe Atölyeleri Temmuz Programı

,


İzci Anaokulu’nda Temmuz ve Ağustos ayları içinde 2-6 yaş grubu çocuklara bahçede yaz atölyeleri düzenleniyor. Okulun alanlarında deneyimli branş öğretmenlerinin ve uzmanların gözetiminde gerçekleşecek olan bu atölyelere katılarak çocuklar hem eğlenerek sosyalleşecek hem de öğrenecek.

Atölye katılım ücreti 40 TL. 

Bilgi ve rezervasyon için 0533 423 26 55'ten Özel İzci Anaokulu'nu arayabilir, benimle de iletişime geçebilirsiniz.


8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:00 Sanat Atölyesi (Simla Sunay'ın "Yürüyen Çınar"ından ilham alarak) (3-6 yaş) 
19 Temmuz 2013 Cuma 11:00 Drama (4-6 yaş)
24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:00 Drama (4-6 yaş)
31 Temmuz 2013 Çarşamba 11:00 Mutfak Sanatları "Uçuşan Kurabiyeler" (2-6 yaş)