21 Ocak 2014 Salı

HADİ HAM YAP ANNE:))



Emzirenannelerden tanıdığım iki güzel anne Dalya ve Filiz çok güzel bir işe başladı. Ben  de size bahsetmek istedim:




Hadihamyap.com fikri nasıl doğdu, nasıl gelişti ?

Biz Emziren Anneler mail grubunda tanıştık ve “anne eksenli girişimcilik projeleri yapalım, herkes elinden en iyi hangi iş geliyorsa ve kalbinden ne geçiyorsa onu yapsın mutlu olsun” diye yola çıkan kalabalık bir ekiptik en başta.. Dalya ve ben gönlümüzü mutfağa vermişiz bir kere, yollarımız kolaycacık kesişti.. Zaten hemen farkettik ki zaten bu proje olmadan da biz çocuklarını sağlıklı ve doğal  şekilde beslemeye ve büyütmeye çalışan anneleriz.. Eşlerimizden de tam destek alınca ve Dalya’nın eşi “fikir babamız”, benim eşim de “isim babamız” olunca Hadihamyap.com ana hatlarıyla şekillenmiş oldu.

Kendi mutfaklarımızda pişirdiğimiz ürünler için “Kendi çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir gıdayı satmamak” mottosuyla hareket ediyor; “Organik/ekolojik tarım ürünlerinden yapılmış, içinize sinerek çocuğunuza yedirebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar” hazırlıyoruz.

Neden mi?

Çünkü çocuğunuzun aldığı gıdalar, kişiliğini ve düşüncelerini de etkiler. Yani sizin kalsiyum deposu sandığınız hazır meyveli bir yoğurt, çocuğunuzu huysuz, söz dinlemez, hiperaktif yapabilir…  GDO’lu mısır şurubuyla yapılmış, içine koruyucu maddeler katılmış bir kek, çocuğunuzun zeka gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Her çocuk atıştırmayı sever..  Ama çocuklarımıza ancak çocukluk çağlarından itibaren verebileceğimiz “sağlıklı olanla sağlıksız olanı ayırma ve tercih edebilme” alışkanlığını da çok ama çok önemsiyoruz.

Nelere dikkat ediyoruz ?

Birinci önceliğimiz kullandığımız hammaddeler.. Un, süt, yoğurt, sebze, meyva, yağ... Tümünü Türkiye'nin en temiz tarımının yapıldığı topraklarda, kimyasal gübre ve GDO’lu tohum kullanmadan, sadece yerli tohumlarla üretim yapan yerel çiftçilerden tedarik ediyoruz. Çiğ süt kullanıyor ve yoğurdumuzu evlerimizde kendimiz  mayalıyoruz.

Şeker konusunda ise karar vermek bizi de oldukça zorladı aslında.. Önceleri balla veya pekmezle tatlandırılmış atıştırmalıklar yapmak üzere yola çıkmıştık ancak bal ve pekmezin yüksek ısıya maruz kalması sonucu ortaya çıkan istenmeyen maddelerden haberdar olduktan sonra “organik şeker” konusunu araştırdık. Türkiyede malesef organik şeker üretilmiyor ve kullandığımız şekerin tamamı rafine ediliyor ve beyazlatılıyor. Oysa biz bunun da sağlıklı olanını araştırdık ve yurt dışından organik rafine edilmemiş ve beyazlatılmamış şeker kamışından üretilen esmer şeker getirtiyoruz. Şimdi tüm tatlı ürünlerimizde (Granola tipler hariç, onlarda şeker yok zaten) bu şekeri kullanıyoruz. Şeker konusundaki tercihimizi niçin bu şekilde kullandığımızı ünlü onkolog Prof.Dr.Erkan Topuz'un ağzından okumak için "Rafine şeker zehir, doğal şeker şifa" başlıklı şu yazısını da paylaşmak isteriz : http://www.gidahareketi.org/Rafine-Seker-Zehir,-Dogal-Seker-Sifa-750-haberi.aspx

"Kendi çocuklarımıza yedirmeyeceğimiz hiçbir gıdayı satmıyoruz" derken hassasiyetimizin sadece kullandığımız malzemelerle sınırlı kalmadığını, hijyenik olarak da çok dikkatli çalıştığımızı, birer anne olarak had safhada titiz davrandığımızı özellikle vurgulamak isteriz.

Sonuç itibariyle çocuğunuzu çocuğumuz gibi görüyor, O’nun gelişimi için en sağlıklı, en lezzetli atıştırmalıkları hazırlıyoruz.

Peki ya teslimat ?

İstanbul içine özel kurye ile gönderim yapıyoruz. Zira özellikle kurabiye grubumuz pek gevrek, pek kırılgan.. Ama siteyi açtığımızdan beri şehir dışına gönderim olmayacak mı diye de sorular gelmeye başladı.. Biz de şehir dışına Kurbiye gurupları hariç diğer ürünlerimizi kargo ile gönderebileceğimiz bildirdik..



www.hadihamyap.com
Instagram : @hadihamyap
Twitter :  @hadihamyap
Facebook : https://www.facebook.com/Hadihamyap