5 Ağustos 2013 Pazartesi

ÇOCUĞUNUZUN KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMESİNE YARDIMCI OLUN!!






Ebeveynlik çocuğunuzu güvende hissettirmek için her zaman yanında olmakla, dünyayı keşfetmesi için gitmesine izin vermek arasındaki ince çizgiyi yürümektir.

Anne-babalar bu dengeyi bulmak için benim uyguladıklarım;

**Geride durup izleyin. Hemen olaya müdahale etmeyin. Bebeğiniz ne sebeple ağlıyor olabileceğini saptamak için kendinize birkaç dakika verin.

**Keşifler yapması için onu cesaretlendirin;Parmaklarının gizemli dünyasını ya da beşiğine bırakılan yeni oyuncağını keşfetmesine izin verin. Bebeğiniz gelmenizi istediği zamanı zaten size hissettirecektir.

**Aşırıya kaçmayın, Bebeğiniz için bir şeylerin ne zaman gereğinden fazla kaçtığını biliyorsunuzdur .Etrafındaki uyaranların, uyanık olduğu saatin, oynamakta olduğu oyuncak sayısının ve ona verdiğiniz seçeneklerin aşırıya kaçmadığından emin olun. Birşeylerin ona ''çok geldiğini'' hissettiğiniz zaman, ona kendinizi gösterme vakti gelmiş demektir.

**Ondan övgüyle bahsedin;Bebeklikten itibaren yaptığı şeylerin sonucunu değil, bunlar için harcadığı gayreti övün. Yine de aşırıya kaçmayın. Yerinde övgü, çocuğunuza hem değerli olduğu hissettirecek hem de onun  için bir motivasyon  kaynağı olacaktır.