18 Aralık 2012 Salı

ANKETİM:))



Merhabalar Herkese,


Ben 2008 yılından beri bloğumda anne -babalar ve anne - baba adayları için yaptığım eğitimlerimi duyurmak, gerekirse davet edebilmek adına  bloğumu açtım. Oğluşum doğduktan sonra da onunla olan maceramı buradan paylaştım. Bloğum sayesinde bir çok arkadaşım oldu. Oğlum, bloğum ve ben arkadaşlarımdan o kadar çok şey öğrendim ki.. Hayatımda bloğumun gerçekten çok yeri oldu..

Bloğum sayesinde deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşıyorum. Bunu yaparken Gönüllü Emzirme Danışmanlığım başladı. Sonra eğitimlerim oğlumdan sonra şekil değiştirdi. Sizlerden aldığım e-mailler beni yönlendirdi.. Bu konu hakkında o kadar çok yazacak şeyim oldu ki .. Bunun için beni takip eden , benim takip ettiğim, yazıştığım herkese çok teşekkür ederim.
Bugün işyerinde otururken anket mi hazırlasam, annelere falan diye  düşünürken, anketi hazırladım. Anketten öte annelerle röportaj desem daha iyi olacak.. Bunun üzerine üyesi olduğum gruplara ve arkadaşlarıma e-mail attım ..Şimdiden 5-6 anne cevap gönderdi.
Bunun hazırlarken amacım, annelerin yaşadıklarından birbirlerine destek olması...
Yarından itibaren birer ikişer bloğuma ekleyeceğim.. Sizde bu soruları cevaplamak istersenizertugrul.esra@gmail.com e-mail atarsanız , soruları hemen gönderirim.
Sevgiler

Doğan Egmont'un Mutlu Büyüyorum Serisi

fotoğraf.JPG






Doğan Egmont'un ''Mutlu Büyüyorum'' serisinden size de bahsetmek istedim. Seri de ;

fotoğraf.JPG  fotoğraf.JPG  fotoğraf.JPG   fotoğraf.JPG
*Nerden Çıktı Bu Çocuk?  (Yeni bir kardeş sahibi olan çocuklar için )
*İlkokulun İlk Günü
*Ucundan Azıcık ( Sünnet olmaya hazırlanan çocuklar için)
*Bana Ne Olacak Şimdi? ( Annesiyle babası boşanan çocuklar için) bulunuyor.

Serinin kahramanı Selim :))

Yeni kardeş haberini nasıl vereceğiniz bilmediğiniz, sünnet olmanın ne demek olduğunu açıklarken güçlük çektiğiniz, ilkokulun ilk gününde moral vermek istediğiniz de veya boşanma sürecini atlatamamasından korktuğunuz bir süreçteyseniz bu kitaplarda sizin ve çocuğunuzun bu süreçten nasıl kötü etkilenmeden geçirmeyi başaracağınızın ipuçları var...

İçerikleri , resimler çok güzel.Kitabı yazarı İnci Vural bir psikolog.


fotoğraf.JPG   fotoğraf.JPG

 Ön yazısında Yankı Yazgan bu kitapları önerdiğinden bahseden bir yazısı var. Özellikle kitapların en arka sayfasında Anne ve babalara mektup var. Bu ayrıca çok güzel.
Ben oğlumun hayatındaki minik değişiklikler olacağında, yeni bir şeyler veya yeni bir alışkanlık öğretmek istediğimde genelde kitaplardan yararlanıyorum.O konuyla ilgili kitaplar okuyor, ardından ona uygun oyuncak alıyoruz. Böylelikle işim hep kolay oldu. O nedenle bu seriyi çok sevdim. Çocuğunuz ilk okula başladığında ya da sünnet olacağında ne yapmanız gereceğini bu serideki kitaplarla daha kolay halledebileceğinizi düşünüyorum.

Sizin bu tip bir geçiş döneminiz varsa bu kitaplar tam size göre!!!



BABA ADAYLARI DOĞUMA KENDİLERİNİ NASIL HAZIRLAMALI?



Doğumla ilgili hemen her erkeğin doğru ya da yanlış bir takım bilgileri bulunuyor. Ancak bu dönemde erkeklerin dikkat etmeleri gereken en önemli detay, eşlerinin kadın doğum uzmanlarıyla iletişim halinde olmaları. Akıllarına takılan her türlü soruyu mutlaka doktorlarıyla paylaşmaları gerekiyor.  Ayrıca hamilelik dönemlerinde eşleriyle doktorları arasında iyi bir iletişim kurmasına katkıda bulunmak ve gerekli durumlarda hekim ile irtibata geçmek de baba adayının dikkat etmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Erkeklerin kendini babalığa hazırlamasıyla, kadınların kendilerini anneliğe hazırlaması arasında büyük farklar bulunuyor. Babalıkta ne kadar güçlü bir duygu yaşanırsa yaşansın, sahiplenme iç gudusu annelik kadar yoğun olmuyor. Çünkü annelik bir iç güdüyken, babalık öğrenilen bir duygu.. Hatta daha çok  insanoğlunun formüle ettiği, biçimlendirdiği varsayımsal bir kavram. Anneler içgüdüsel olarak bu role zaten aşağı yukarı hazır oluyor.  Tıpkı  bebeğin doğar doğmaz emme refleksi ile meme emmeye başlaması gibi. Oysa babalık için biraz zamana ihtiyaç var. Çoğu erkek babalık duygusunu bebeği 3-6 ay arasında olduğunda hissedebiliyor. Çünkü ondan önce bazı işleri görev olarak yapıyorlar. Ancak bebek babaya bakma, gülme gibi tepkiler verince ,  erkek biraz daha yoğun duygular yaşayabiliyor. Bu dönemden sonra da bebekle ilişkilerini kuvvetlendirmek adına birlikte çıkmak da erkeği babalığa hazırlamak için çok faydalı oluyor.

BABANIN DOĞUM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI
Öncelikle detaylı bir doğum planı çıkarın. Doğum esnasında ve sonrasındaki ilk günlerde sizin ve eşinizin ihtiyaç duyabileceği her şeyi listeleyin, göz önünde bulundurulması gereken tüm noktaları kağıda dökün; doğum başladığı andan itibaren sizin üzerinize düşen neler olacak, eşinizin başarılı ve sağlıklı bir doğum yapabilmesinde ne gibi katkınız olabilir, hastaneye giderken yanınıza almanız gerekenler nelerdir... Tüm bunları detaylı düşünüp planlarsanız büyük an geldiğinde duruma mümkün olduğunca hakim olur, yaşanabilecek paniği ve şaşkınlığı minimum seviyeye indirmiş olursunuz.
Doğum öncesinde son kez gözden geçirmeniz gereken hazırlıklarınızı bir kez daha hatırlatalım:
. Hastaneye ulaşımı mümkünse önceden birkaç kez deneyin; gidiş yolunu, gidiş süresini tam olarak öğrenmeniz faydalı olacaktır.
. Başka çocuklarınız varsa doğum esnasında ve belki sonrasındaki birkaç gün için onların bakımı ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapın.
. Size ulaşılabilecek telefonları eşinize ve doğum esnasında eşinizle birlikte olma ihtimali olan kişilere bildirin, cep telefonunuzu bu dönemde mümkün olduğunca açık tutmaya çalışın.
. Doğum öncesinde mümkün olduğunca dinlenmeye ve enerji toplamaya çalışın, doğumdan sonra oldukça yorulacaksınız!
. Hastaneye giderken mümkün olduğunca rahat, terletmeyecek giysiler giyin
. Hazırladığınız doğum çantasının içine anne, bebek ve kendiniz için gerekli olabilecek her şeyi dahil ettiğinizden bir kez daha emin olun.

Eğer doğum esnasında da eşinizin yanında olmayı ve bebeğinizin dünyaya geliş anına tanıklık etmeyi planlıyorsanız :
. Doğum beklenenden daha zor ve acı verici geçebilir. Eşinizi sancı ve kasılmalar esnasında acı çekerken görebileceğiniz düşüncesine kendinizi alıştırın, bu paniğe kapılmanızı engelleyecektir. Doğumla ilgili kitaplar okumanız ve mümkünse eşinizle birlikte ağrı giderme yöntemlerini inceleyip öğrenmeniz faydalı olacaktır.
. Doğum esnasında bol miktarda kan görebileceğinizin bilincinde olun. Gerçek doğum kasetleri izlemek ya da doğum resimlerini incelemek sizi bu görüntülere alıştırabilir. Ancak yine de kan görmekten aşırı derecede etkileniyorsanız kendinizi bu konuda fazla zorlamamanızı tavsiye ederiz.
. Doğumlar çeşitlilik gösterebilir, kimi doğumlar normalden daha uzun sürer. Eğer eşinizin doğumu normalden uzun sürüyorsa kendinizi sürekli olarak yanında bulunmak için zorlamayın; ara sıra doğumhane dışına çıkarak kendinizi rahatlatmanız ve dinlenmeniz sizin için iyi olabilir.
. Yeni doğan bebeğinizi ilk karşılayacak insanlardan biri de siz olacaksınız. Ancak unutmayın ki yeni doğan bebekler ilk bakışta pek güzel ya da sağlıklı görünmeyebilirler. Temizlendikten, bakımı ve ilk kontrolleri yapıldıktan sonra bebeğiniz dünyanın en güzel bebeği olacaktır! Tüm yeni doğan bebekler bir dizi sağlık kontrolünden geçer. Bebeğinizin sağlığı ile ilgili gereksiz endişelere kapılmayın, bunlar olağan kontrollerdir.

Emzikzincirimle yılbaşında bebek bekleyen sevdiklerinizi mutlu edin!


emzik zinciri-4.JPG


 emzik zinciri-1.jpg

emzik zinciri-2.JPG

Avrupada en çok tercih edilen bebek malzemesinden biri olan isimli ahşap emzikzinciriyle sevdiklerinizi mutlu edin
Avrupa emzik tutacağı normlarına bağlı olarak üretilen emzik zincirleri 100% doğal akça ağacından üretilmekte. Almanya'dan özel olarak ithal edilen malzemeler tere ve bebeğin salyasına karşı dayanıklı, nikel içermez, pas tutmaz.Doğallığı ön planda tutan Emzikzincirim zincirlerin tasarımını arzu ettiğiniz şekilde hazırlamakta. Emzikzincirim.com'da kuru kafalı modelden futbol toplu taraftar modeline kadar birçok modeli kendiniz tasarlayabilirsiniz.
Zincirleri Avrupa Birliği onayı ile hazırlayan Emzikzincirim tüm Türkiye'ye gönderim yapmaktadır.
www.emzikzincirim.com adresinden veya 0533 034 36 42numaralı telefondan ulaşarak sipariş verebilirsiniz.