7 Ekim 2011 Cuma

''UYKU MELEĞİ'' İLE YAPILAN TOPLANTIMIZ

Bugün daha önceden tam olarak katılıp-katılamayacağım belli olmayan bir toplantıya katıldım. İyiki de katılmışım. Uyku Meleği, Seride Samurkaş Karaç'ın Gymboree ile ortaklaşa hzırladıkları bir toplantıydı.
Altuğ'unun bir süredir uykularıyla ilgili sorunu var. Ben bunun tam bir sorun olduğunu geçen haftalarda internetanneleriyle yediğimiz akşam yemeğinde arkadaşlarımla konuştuğumda anladım. Halbuki çoğunun çocuğu en geç 20:30da uykuya geçiyorlarmış. Duyduğumda inanamadım. Ondan sonra Altuğ ile birtakım rutinler oluşturmaya çalıştım. 18 ay öncesinde olan rutinlerimiz pek işe yaramıyordu. Yeni eklemeler yaptık. Önceden kitaplarla pek ilgilenmeyen Altuğ artık, kitap okumaya hevesli Kitabını alıp, odamıza gidiyoruz. Bazen uykuaya geçsek de çoğu zaman da geçemiyoruz. Ben de bunu bizi özlediği için uyumak istemiyor diye , onu zorlamayı bırakmıştım. Beraber oyunlar oynamaya, evde akşamları kudurmaya devam ediyoruz.
Bugün Seride'nin anlattıkları beni kendime getirdi. Nerelerde hata yaptığımı az-çok anladım.Biz oğlanın kortizon salınımın kontrol altına almalıyız.




Bunun dışında uykuya geçmek için 15-20 dakikaya ihtiyaçları olduğunu, 1,5-2 yaşında rüya görmeye başladıklarını öğrendim. Rüya görmeleri nedense çok hoşuma gitti.Bazen Altuğ uyurken kahkaha atıyor. Demek ki güzel rüyalar görüyor. Bunu bilmek hoşuma gitti,açıkçası.Çocukların sabah 07:00 gibi kalkıp, en geç 21.00 gib uykuya geçmiş olmalıarı idealmiş.
Ayrıca kendi kendilerine uykuya dalmaları önemliymiş ve bu öğrenilen bir beceriymiş.Tabii ki ebeveynlerinde uyku konusunda tutarlı olmaları da ..
Uykuları geldiğinde verbilecekleri ipuçalrından bahsetti buna dikkat etmek gerekliymiş...

Bugün kü toplantıdan kendime çok güzel ipuçları çıkardım. İyi ki gitmişim..

Dün gece bir mucize gerçekleşti. Altuğ 20:30 a gelirken hareketleri hafif yavaşladı . emzik ve uyku yastığını aramaya başladığı gördüğümde, bunlar uyku ipuçları diye düşünüp, Altuğ'u odasına getirdim. Kitabımızı aldık.. Kitabını okuduktan sonra hafif hafif elimle sırtına ve poposuna masaj yaparken Altuğ yavaş yavaş uykuya geçti. Uykuya geçme süresi 15-20 dk.ı bulabilir demişti, Uyku meleği. O sürede sabırla bekledim. Ve altuğ uyudu. İnanılır gib değil. Verilen ipuçları işime yaradı. İnanlır gib değil. Demek ki bizim oğlanın hareketleri yavaşlayınca hemen odasına geçip, aktiviteyi azaltmak işe yarayacamış. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Teşekkürler Uyku Meleği:)))

ANNE SÜTÜNÜN SAKLANMASI VE YENİDEN KULLANIMI

Anne sütünü, hijyenik ve güvenli bir ortamda saklamak önemlidir.Emziren anne, sütünü sağarak buzdolabında saklıyorsa, adını ve tarihi yazarak etiketlenmesini,hijyenik bir anne sütü saklanma poşetine koyarak başka bir sütle karıştırmadan saklayınız.





ANNE SÜTÜNÜ SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENELER:



*Anne sütü, oda sıcaklığında 19-20 derecede 10 saate kadar kalabilri.

*Buzdolabında 0-4 dercede 8 güne kadar saklanabilir.

*Tek kapılı buzdolabının dondurucu kısmında 2 hafta boyunca korunabilnirr.

*Eğer eski tip iki kapılı buzdolabı ise, anne sütü dondurucuda 3 ay saklanbilir.

*Ticari özellikli derin dondurucuda 8 sürekli 19 dercede ) 6 ay kadar saklanbilir.

*sakladığınız sütünüz hakkında kafanızda herghangi bir soru ya da endişeniz varsa atın;bebeğinizi bu sütle beslemekten kaçının.

SAKLAMA KOŞULLARI:



Buzdolabına konmuş ya da dondurulmuş sütün korunacağı ortamın özellikleri;

*Kapakları sıkıca kapanan, sert yüzeyli plastik ya da cam kaplar

*Anne sütünün korunması amacıyla tasarlanmış, dondurucuya konabilen süt poşetleri,



ANNE SÜTÜNÜN ILITILMASI



*Sıcak, akan su altınbda çözün ve / veya ısıtınız.

*Sütün sıcaklığını kaynama noktasına getirmeyiniz.

*sıcaklığını ölçmeden önce sütü yavaşça çalkalyınız. Çalkalayarak, sütteki,krema görünümündeki yağ içeriğini de homojen şekilde dağıtmış olursunuz.Anne sütünde bulunan bazı canlı bileşenlere zarar verbileceği için sütü, kuvvetli bir şekilde sallamayınız.

*Isıtmak için kesinlikle mikrodalga fırın kullanmayınız.




ÇÖZÜLMÜŞ SÜT:



*Dondurulmuş ve sonrasında çözülmüş anne sütü 24 saate kadar buzdolabında saklanbilir.

*Yeniden dondurucuya konulmaz.

*bebek doyduktan sonra biberonda kalan sütün saklnarak bir sonraki öğüne bırakılmasının güvenli olup-olmadığı bilinmemektedir.



DONDURULMUŞ SÜTÜN BOZULMASI:
Çok nadir de olsa , bazı aneler, büyük bir özenle sağdıkları ve sonraki kullanım için dondurdukları sütlerinin bozulduğuna üzülerek tanık olmuşlardır