16 Ağustos 2016 Salı

Muratbey'den Topi Peynirli kolay pizza tarifi







Yenilikçi ürünleriyle, peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in, eğlenceli peyniri Topi ile lezzetli bir pizza yapmak ister misiniz ?
İşte, Muratbey’in lezzetli peyniri Topi ile görsel bir şölene dönüştüreceğiniz ev yapımı kolay pizza tarifi.

Eğlenceli ve lezzetli ürünleriyle, peynir sevmeyenlere de peynir yeme alışkanlığı kazandıran Muratbey Peynirleri, Pizza tutkunlarına Topi Peyniri ile lezzetlendirilmiş sağlıklı ve nefis bir pizza tarifi sunuyor. Sizde evinizdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz Topi Peynirli Pizza ile sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.

Pizza hamuru için gerekli olan malzemeler:

- 1 paket (40 gr) kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 8 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcağa yakın su

Pizza sosu için gerekli olan malzemeler:

- İki yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcağa yakın su
- 1 çay kaşığı kekik

Malzemeler:

- 500 gram rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir
- 10 adet Topi Peynir
- Muratbey Tel Peynir
- 1 tane ince doğranmış yeşil ya da kırmızı biber
- 1 kase haşlanmış mısır tanesi
- 10 adet çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin

Yapılışı:

Topi Peynirli Pizzanızı yapmaya öncelikle hamuru ile başlayın. 5 bardak unu, maya, su, tuz, şeker ve yağ ile karıştırıp yoğurun. Kalan 3 bardak unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakıp, sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendirin.
Hamurunuz kabarırken sosunuzu ve üst malzemelerinizi hazırlayın. Hamuru ikiye ayırın ve unlayarak yuvarlak olacak şekilde açın. 40 cm çapında bir yuvarlak yağlanmış tepsi içine hamurunuzu yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında beş dakika pişirin ve fırından çıkarın. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine sosun yarısını döküp iyice yayın. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir ve doğranmış zeytin, kırmızı ve yeşil biberleri yerleştirin. Topi Peynirleri pizzanızın üzerine aralıklı olarak dizin. Tekrar fırına vererek 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Yeni annelere güzel bir süpriz; BUDU APP




Bugun Emzirme seminerinde annelere Altug bebekken tuttuğum günlükten bahsettim. Her emzirme seansını ne kadar sürdüğünü, hangi memeyi emdiğini, bezinin çişli mi kakalı mı olduğunu, hangi memeyi ne kadar pompa yaptığımı ve ne ekgıdaya geçtiğimde tüm süreci, boy-kilo alımını yazdığım günlükten bahsettim. Çocuk doktoruna giderken o defter hep yanımdaydı. Lohusalık kafası unutuyordum. Çok işime yarıyordu. Şimdi bunların hepsini kayıt edebileceğiniz hatta aşılarını, hastalıklarını, özel anlarını hem de fotoğrafıyla kayıt edebileceğiniz bir App var. İsmi; Budu

 Günlük rutin takibinden gelişim eğrisine ihtiyacınız olan her şeyi kaydedebiliyorsunuz!

Budu, iOS tabanlı, yepyeni bir uygulama. Tam 6 farklı dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Almanca) aynı anda yayınlanan uygulama, Türkiye’de alanındaki ilk aplikasyon olma özelliğini de taşıyor. Bugüne kadar kadınları doğuma hazırlayan, onları bekleyenleri gösteren bir çok uygulama anne adaylarının en büyük destekçileri oldu. Şimdi ise asıl zorlu kısım olan ilk aylarda

Budu yeni annelerin yanında olacak. Kullanımı çok kolay. Hatta emzirmeye başladınız, sağ ve ya sol diye seçip süreyi başlatıyorsunuz. Bebeğinizin sizi kaç dk emdiğini bu şekilde kayıt edebiliyorsunız. Günde kaç kere emzirdiniz, ne kadar sürdü? Kaka yapma sıklığı, bez değiştirme sıklığınız gibi prk çok yeni anne içşn notlar alabiliyorsunuz.Ben çok sevdim. Bu şekilde dr gittiğiniz de hemen app açıp, notlarınıza ulaşabilirsiniz. Tüm süreç içerisinde bebeğinizin ilk anlarını da fotoğraf olarak saklayabilir dilediğiniz yorumları ekleyebilirsiniz. Üstelik, tüm kayıtlarınızı dilediğiniz cihaz ve kişilerle paylaşabilir bu değerli süreci beraber takip edebilirsiniz.

 Yeni annelere de tavsiye ederim.

 Tüm anne adaylarını bekleyen Budu’yu iTunes’dan indirebilirsiniz: https://itunes.apple.com/app/id1095308632App'i indirmek ücretsiz, kullandıktan 10 gün sonra ücret (10.50 tl civari) #buduapp