19 Kasım 2012 Pazartesi

KOÇAK YAYINCILIK'IN SON MARKASI ANNELİK SANATI DERGİSİ TOPLANTISI..


1 (21).JPG        1 (29).JPG

  Geçen haftalardan abonesi  olduğum  hatta bir sayısında yazımın da yayınlandığı  bunun yanı sıra da Koçak yayınevinden birçok kitap sahibi olarak aldığım davete çok sevindim. Trump  Tower  AVM de bulunan Caffe Nero 'da muhteşem ikramlarıyla güzel bir toplantı oldu.

1 (23).JPG     1 (60).JPG

Koçak Yayıncılık’ın son markası olan ve  “Çocuğunuzu büyütürken yalnız değilsiniz!” sloganıyla yola çıkan Annelik Sanatı dergisi, çok güzel ve önemli bir etkinliğe imza attı.


Türkiye’nin en çok okunan anne – çocuk dergisi unvanına sahip olan Annelik Sanatı dergisi, anne blog yazarlarıyla bir araya geldi.. Annelik Sanatı dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve eğitimci Elçin Ateş Ersoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Pedagog Belgin Temur, televizyon, bilgisayar, internet gibi teknolojik araçların çocukların zihinsel ve sosyal gelişimleri üzerindeki etkileri konusunda bizlerle çok güzel paylaşımlarda bulundu.Deneyimli anneler olarak bizlerde katkılarda bulunduk. Benim açımdan çok yararlı bir etkinlik oldu. Oğlum Ipad ve televizyona düşkün olmamasına rağmen doğru nedir diye merak ediyordum. sorularımın cevaplarını buldum. Bu arada sohbet esnasında Altuğ'unun iştahsızlık durumunu da konuştuk. tek olmadığımı öğrendim:))
Benim de işyerinden izin alıp, diğer blogger annelerle beraber olabilmem çok hoş oldu.Pedagog Belgin Temur 'u daha öncelerden takip ettiğim için tanışmak mutluluk vericiydi.Annelik Sanatı dergisinin bir abonesi olarak dergiyi hazırlayan genel yayın yönetmeni Elçin Hanımla tanışmak çok güzeldi.

fotoğraf.JPG   fotoğraf.JPG   fotoğraf.JPG


Bu toplantı sonunda verdikleri hediyeler içinde Annelik Sanatı dergisine ve Panço'a ayrıca çok teşekkür ederim:)) Altuğ çok beğendi..
Davet eden herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim:))

Uzay Yolculuğuna Hazır Mısınız? “NASA: A HUMAN ADVENTURE” NASA UZAY SERGİSİ ZİYARETÇİLERİNİ BİR UZAY MACERASIYLA BULUŞTURUYOR.



ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan “NASA: A HUMAN ADVENTURE” sergisi ziyaretçilerini 100 yıla dayanan bir uzay macerası sunuyor. Marmara Forum Expo Center’daki dev sergi küçük büyük herkesin büyük ilgisini çekiyor. Özellikle eğitimcilerin çok önem verdiği sergi hergün yüzlerce öğrenci tarafından ziyaret ediliyor. Uzay ve bilimsel araştırmalara yönelik merakı tetikleyen sergi 22 Aralık’a kadar devam edecek.

Bu hafta sonu Altuğ ve babası bu sergiyi blogger olarak izlediler. Davet için çok çok teşekkür ederiz.


Mercury.jpg

fotoğraf.JPG



fotoğraf.JPG


fotoğraf.JPG


Altuğ 34 aylık olmasına rağmen bu sergiden çok etkilenmiş. benimle buluştuklarında heyecanlı heyecanlı anlattı. Babasının çektiği fotoğraflara baktık. Çocuğum küçük demeden gitmekte fayda var.
Gitmek isterseniz burası Marmara Forum AVM içinde...

SEVGİLİ MERVE KAYHAN'IN AMNKLET / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Hem güzel hem de çok zor bir hamilelik geçirdim. Hamileliğimin 4. Ayından itibaren evdeydim rahattım fakat hamileliğimde oluşan kasık fıtığı sebebi ile ağrılı günlerim oldu.
Hamileliğimde 4,5 kilo aldım doğumdan sonra 8-9 kg civarında zayıflamış buldum kendimi J
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Sezeryan doğum ve fıtık ameliyatını birarada yapmak zorunda kaldığım için yaklaşık doğumdan 1,5-2 saat sonra kavuştum yavruma. Hayatımda yaşadığım ve yaşayabileceğim en mükemmel duyguydu.
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
Kızım Alya Cemre şuanda 8 aylık.
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Çocuklu yaşamı kızımla birlikte öğrenmeye başladık.  Artık hareket etmeden ya da eve herhangi bir nesne almadan önce kızıma uygunluğunu hesaba katıp alır oldum.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Yoğun J Sabah kalktığım anda tempo başlıyor, ek gıda döneminde olduğumuz için kızıma uygun yemekler yapmaya çalışıyorum. Bir yandan da hala anne sütü alan bir bebek olduğu için sanırım akşama kadar küçük hanımın karnını doyurup onunla oyunlar oynayarak geçiyor zaman.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
İlk başta sorumluluklarım değişti. Ben anne olana kadar hayatımı  yaşamak,gezmek,heyecan gibi duygulara çok düşkündüm. Fakat anne olduktan sonra kızımla yapabileceğim faaliyetlere yöneldim. Parkları ve AVM lerde varolan algıda seçicilikten benim daha önce görmediğim bebek bakım odalarını kızımdan sonra keşfettim.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Rahat bir anneyim. Kasmıyorum. Benim için önemli olan kızımın mutluluğu. Öyle saati saatine kurallar çerçevesinde büyütmek istemiyorum kızımı. 
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Hamileliğimde sağlık problemleri sebebiyle işimden istifa etmek zorunda kaldım. Kızım 8 aylık oldu henüz başlamadım. Fakat 1-2 ay içerisinde tekrar çalışmaya başlayacağım. Çalışan annelerin bebekleriyle iletişiminin daha iyi olduğu kanaatindeyim.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Etmez mi J Tüm dünyaya kızımdan bahsetmek istiyorum. Sürekli konuşmalarım kızımda bağlanıyor . Anlata anlata doyamayacağım sanırım hiçbir zaman.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Bebeklere uygun üretilmiş olması en önemli nokta. Yatağı antialerjik olmalı,kıyafetleri organik kumaş olmalı, kremleri paraben vb. zararlı maddeler içermemeli,beslenme maddeleri şeker  ve tuz içermemeli,taşıma gereçleri güvenliği ön planda tutmalı kullanımı kolay olmalı vb..
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Ben şeker ve tuz olmadığı sürece tüm besinleri tattırmadan yanayım ki öyle yaptım. Şimdi maşallah kızım hiç yemek ayırt etmiyor. Ne hazırlarsam afiyetle yiyor. İştahlı bir bebek zaten.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Hala sık sık anne sütü alıyor kızım. Günde en geç 2-3 saatte bir. Ek gıda almasına rağmen emmek istiyor , bende her istediğinde emziriyorum.

Merve KAYHAN

TEŞEKKÜRLER:))