18 Haziran 2014 Çarşamba

0-3 YAŞ İÇİN DIŞARI ÇIKARKEN YANIMIZDA BULMASI GEREKENLER




Bebeklerle dışarı çıkarken hazırlık gerekir.Öyle ki yanımıza almamız gereken birşeyi unuttuğumuzda elimiz ayağımız karışır.Sanırım bu ilk yıl için böyle.

Bebeğiniz büyüdükçe çantanızın içindekiler yavaş yavaş azalıyor. İlk yıl özellikle beslenmesinin nasıl olduğu çantanın içeriğini etkiliyor.Eğer siz sadece emziren bir anne iseniz yanınız da yedek göğüs pedleriniz, emzirme önlüğünüz olması yeterli.

 Eğer arada sağıyorsanız o zaman pompanız, yedek süt saklama kaplarınız ve süt saklama poşetleriniz, termal bir çantanız ya da termosunuz olması gerekir. 

Eğer bebeğinize mama da veriyorsanız yanınızda mama koyduğunuz kabınız, temiz su, biberonlar bulunmalı. Biberonların sayısı dışarıda ne kadar kalacağınızla alakalı olarak sayısında değişiklik olacaktır.Sıcak su her yerden bulsanızda ben bebeğimkini yanımda taşırım dersenizsıcak su ve termos da çatanızda yerini alacaktır.

Ek gıdaya geçmişseniz o zaman bunların yanına ek olarak dışarı da olduğunuz süreyi göz önünde bulundurarak bebek için hazırladığınız yemekler, kaşık-çatalı, su içtiği bardağı veya suluğunu,mama önlüğünü eklemek gerekir.

 Yiyecek-içeceklerinin dışında yedek kıyafetler çantamızda yer almalı. Dışarıdaki bulunma süremize göre sayıyı belirlemeliyiz.Kusan bir bebekse belki bir-iki takım daha fazladan olmalı.Yedek bezlerimiz, pişik kremi,ıslak mendil ve alt açma örtüsü.Alt açma örtülerinin artık bebek bezi gibi kullan-at olanlarından en az iki tane yanınızda bulundurun.Çünkü dışarıda altını değiştirmek için kullandığınız oda kirli olursa o zaman alt açma örtülerinin birini yere serip üstüne ikincisini serebilirsiniz.Ayrıca kirli bezler koymak için yanınızda poşet bulundurmanızı da tavsiye ederim.

 Bebeğinizi oyalamak için yanınızda bol ouncak bulundurun. Bu oyuncakların hepsini birden bebeğinizin önüne koymayın ki sıkıldıkça değiştirin. 

Eğer çocuğunuz 2 yaşını geçtiğinde biraz daha rahatlamış olursunuz.Yiyecek içecek yanınızda taşımanıza gerek yok.Sadece sağlıklı atıştırmalıklar olması yeterli olur. O zamanlarda da yedek kıyafet bol bulundurmakta fayda var. Daha hareketli olacağı için kıyafetleri çabukkirleneceği için Ya da terleyeceği için değiştirmek zorunda kalırsınız.Su içtiği bir suluğu varsa o da yanında iyi olabilir. 
Ve bu dönemden sonra yanınızda bol oyuncak, kitap boya kalemi işinizi kolaylaştırır. Ayrıca ıpad ile oynuyorsa yanınızda şarjını da bulundurmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder