13 Haziran 2014 Cuma

Çalışan annenin işe dönmesi



Günüzümüzde birçok anne bebklerini emzirirken işlerine geri dönmekteler. Yapılan bir çok araştırma göstermiş ki anne çalışırken iyi bir emzirme düzen oluşturduğunda bebklerini başarılı olarak emzirdikleri görülmüş. Bunun için iyi düzen oturtmak ve plan yapmak önemli.
Bunun için;
*İyi bir pompa edinmek , önemli. Doğumdan önce arkadaşlarına veya doktoruna sorarak bir marka belirlemeli ve satın almalı.
*İşe dönemeden eğer sütü fazlaysa , 1 öğün sağdığı sütü dondurucuda depo yapması çok işine yarayacaktır.İŞe başladığında eksik kalan öğünü bu depodaki süt ile takviye edebilir.
*İş yerinde süt sağabileceğiniz uygun bir ortam ayarlanmalı ve bunun için yöneticielrinizden gerekli izinleri almalısınız.
* İşiyerinde sağdığınız sütü saklayabileceğiniz bir buzdolabı ayarlanmalı.
*Sağdığınız sütü eve taşırken uygun ürün belirlenmeli.İster termos ister sağılmış sütü uygun ısıda saklayıp, taşıyabileceğiniz bir çanta alınmalı.
*Anne de oksitosin hormonunun salınım sütün rahat rahat sağılabilmesi için , sağarken yakına bebeğinizn bir reesmini alması çok işine yarayacaktır. Mutlu, rahat ve huzurlu bir ortamda bebeğinizin resmine bakarak sağdığınız sütünüzün miktarı gerçekten çok iyi olacaktır.
*Evden çıkmadan ve eve gelir- gelmez bebeğnizi emzirin.
* Evden ayrılırken, kullandığınız göğüs pediniz veya atletinizi bebeğinizn yanında bırakın. Sizin kokunuzu duyarak , daha huzulu ve kendini güvende hissedecektir.
*Sütünüz sağarken yanınıza büyük bir bardak ılık su lın, hem sütünüz sağın hem de yudum yudum suyunuzdan için.
*Evdeyken süt sağma veya emzirme sıklığınız uygun olarak i,şyerinizde 3 saat aralıklarıyla sütünüz sağmaya çalışın. hergün aynı saatlerde sağdığınızda vücut daha fazla süt slgılayacaktır.
*Bunların yanı sıra sütünüzün bebeğinize yeteceğini düşünmek, sağarak da bebeğinzi besleyebileceğinize inanmanız, bu işin yarısı demektir.Lütfen karamsarlığa düşmeden, sğdığınız sütün milktarına takılmadan siz,düzenli olarak sağmaya devam edin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder