19 Şubat 2014 Çarşamba

JOHNSON’S® BABY’DEN BEBEĞİNİZ İÇİN GÜVENLİ BANYO REHBERİ



Tüm dünyada annelerin güvenle kullandığı, Johnson’s® baby Şampuan Gerçek Göz Yakmayan® formülü ile banyoyu bebekler için keyifli bir ana dönüştürürken, anneler için bebeklerini 10 adımda kolay ve güvenli yıkama önerileri veriyor.

Pediatristler, bebeklerin sağlıklı büyüyebilmeleri için en az haftada 2-3 kez yıkanmaları gerektiğini vurguluyor. Bebeğinizin daha rahat ve keyifli bir banyo vakti geçirebilmesi için ise, çok aç olmadığı taktirde emzirmeden önce yıkanması öneriliyor.  Yenidoğan bebeklerin gözlerini kapatma refleksi henüz tam olarak gelişmemiş olduğundan onu yıkarken kullanacağınız şampuanın yenidoğan bebeğinize özel formüllü ve göz yakmayan özellikli olması ise son derece önemli.



1.      Hazırlık yapın; bebeğinizi yıkamaya başlamadan önce ihtiyacınız olacak şeyleri; yenidoğan şampuanı, nemlendirici losyon veya yağ, pişik önleyici krem, alt değiştirmek için ıslak mendil ve bez, göz bakımı için gazlı bez, kulak temizleme çubuğu, iki adet kurulama havlusu ve banyo sonrası kıyafetlerini hazır bulundurun. Bebeğinizi hiçbir zaman elinizin uzanabileceğinden uzak bir yerde ve yalnız bırakmayın.
2.      Sıcaklığı kontrol edin; bebeğinizin rahat edebileceği en uygun oda sıcaklığı 24 derece, su sıcaklığı ise 30-35 derecedir. Suyun sıcaklığını kontrol etmek için dirseğinizi kullanabilirsiniz.
3.      Vücudunu yıkayın; bebeğinizi küvetin içerisinde kolunuzun iç tarafına yatırın, bir miktar ılık suyu vücuduna dökerek suya alışmasını sağlayın, avcunuzun içine bir miktar yeni doğan bebekler için özel olarak geliştirilmiş şampuan alarak bebeğinizin vücudunun önce ön bölümünü sonra da yüzüstü çevirerek arka bölümünü sadece elinizle ovuşturarak yıkayın ve durulayın.
4.      Başını yıkayın; bebeğinizi ön tarafına çevirin ve kuaför usulü de denen şekilde yüzüne su gelmesini önleyerek saçlarını geriye doğru hafifçe ıslatın. Bir miktar şampuanla saçlarını yıkayın ve durulayın. Bebeklerin banyodan korkmalarının en büyük nedeni ,  göz yanmasıdır. Gözler için saf su kadar yumuşak olan Gerçek Göz Yakmayan® formülü ile  Johnson’s® baby Şampuan, bebekler ve çocuklar için banyo vaktini keyif dolu bir zamana dönüştürür.
5.      Kurulayın; bebeğinizi sudan çıkarır çıkarmaz ılık bir havlunun üzerine alın. İlk havluyla ıslaklığını alın, ikinci bir havluyla özellikle göbeğinin etrafı ıslak kalmayacak şekilde nazik hareketlerle kurulayın. Başını fazla ıslak tutmamaya dikkat edin, çünkü bebekler en fazla ısıyı başından kaybeder.
6.      Nemlendirin; yapılan araştırmalara göre bebeklerin %80’inin cildi hassastır*. Bu yüzden nemlendirilmeye ihtiyaçları vardır. Avcunuzun içine bir miktar bebek cildine uygun losyon veya yağ alarak bebeğinizin vücuduna ince bir tabaka halinde ve eşit miktarda masaj yaparak uygulayın. Banyodan sonra yapacağınız birkaç dakikalık masajın nemlendirmenin yanısıra bebeğinizin kas gelişiminden gazına, kan dolaşımından psikolojisine kadar sayısız faydası vardır.
7.      Altını değiştirin; bebeğinizin altını değiştirirken önce sadece bezin kapladığı bölgeye bir miktar pişik önleyici kremi ince bir tabaka halinde sürün daha sonra çok sıkı ya da çok gevşek olmayacak şekilde altını kapatın.
8.      Göbek bakımını yapın; bebeğinizin göbek klempinden tutarak önce üstten, sonra alttan ve son olarak da klempin kendi üstünden 1-2 damla %70’lik saf alkol damlatmak suretiyle veya  doktorunuzun önerdiği bakımı uygulayarak göbek bakımını yapabilirsiniz.
9.      Kulak ve göz bakımını yapın ve saçını tarayın; kulaklarının sadece dış kıvrımlarını, kulak temizleme çubuğu ile kurulayın. Kulak çubuğunu asla kulağının içine sokmayın. Gözlerin her birini, içten dışa doğru, temiz su ile ıslatılmış gazlı bez ile temizleyin. Konak oluşumunu engellemek için saçlarını tarayın. Son olarak ısı kaybını en aza indirmek için şapkasını takın.
10.  Giydirin; bebeğinizi çok fazla giydirerek terletmeyin. Bebeğinize bir zıbın, bir tulum ve bir şapka giydirerek keyifli banyo zamanınızı sonlandırın.
Pediatrik Dermatoloji Derneği, bağışıklık sisteminin ilk bariyeri olan cilde özen gösterecek ve cilt bariyerini koruyacak şekilde formüle edilmesi nedeniyle, bebek ve çocukların  saç ve cilt bakımında Johnson’s® baby ürünlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder