4 Ekim 2013 Cuma

Kolostrum, Kids&Gourmet’de

 
Her yıl, 1-7 Ekim tarihleri arasındaki Emzirme Haftası kapsamında anne sütü ve emzirme konularına dikkat çekiliyor. Türkiye’nin ilk sağlıklı beslenme, anne ve çocuk e-dergisi Kids&Gourmet; Emzirme Haftası kapsamında Kolostrum’u kapağına taşıdı.
 
Turkcell Dergilik Uygulaması’nın yeni e-dergisi Kids&Gourmet;  Ekim sayısında “Kolostrum”u, yani halk arasında bilinen adıyla ağız sütünün önemini, kapak konusu yaparak yeni doğum yapacak annelere emzirmenin önemini bir kez daha vurguladı.

 

Kids&Gourmet yazarlarından Fit Yaşam ve Danışmanlık, Beslenme Diyet Uzmanı Figen FİŞEKÇİ ÜVEZ; özellikle yeni doğum yapacak annelere, “Kolostrum” yani ağız sütünün, yeni doğan bebekleri için koruyucu ve çok önemli bir kalkan olduğunu açıkladı.“Kolostrum” da; doğumdan sonraki ilk 4-5 günlük süre içersinde Immünglobulin A denilen antikorların  litre başına 20-30 gr iken, olgun sütte 0,3 gr’da kaldığını ve bu  antikorların neredeyse 100 katı kadar  fazla olduğunu belirten ÜVEZ; bildirilen değerlerin, yeni doğan bebeklerin gelişme çağı ve çocukları için ciddi önem taşıdığının da altını önemle çizdi.

Kids&Gourmet Ekim sayısında yer alan “Kolostrum” başlıklı yazısında ÜVEZ; yeni doğan bebeklerin ilk 4-5 gün içerisinde emdikleri sütün, olgun süte göre sarılığa neden olan maddenin bağırsaklardan atılmasını sağladığını ve sarılığın önlenmesine yardımcı olduğunu, protein oranının oldukça yüksek, içeriğinde A, D ve B12 vitaminleri yoğun biçimde bulundurduğunu, vücutta bakteri, virüs ve mantarlara karşı koruyucu laktoferrin maddesini 2 kat daha fazla barındırdığını ve bebeklerde bağırsağın olgunlaşmasını sağlayan, alerji ve hassasiyet gelişmesini önleyen büyüme faktörlerini içerdiğini de verdiği bilgilere ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder