18 Şubat 2013 Pazartesi

ÇİLEK MOBİLYA'NIN ÜRÜN DİREKTÖRÜ DENİZ DURUÇALI İLE BEBEK MOBİLYALARI ÜZERİNE YAPTIĞIM RÖPORTAJIM



Bebek beklerken bir anne ve baba için belki de en eğlenceli şey bebek odasının hazırlanmasıdır. heyecanla bizimle buluşacak olan bebeğimiz için minnacık oyuncak, yastıklar battaniyeler ve yüzlerce çeşit ürünün bir arada bulunduğu koskocaman bir sektör tüm şaşaasıyla sizi beliyor olacak..

Bu noktada binlerce seçenek arasından kendinize bebeğinize uygun olanı seçimi yapmanız çok önemli..

Acaba bebeğimize nasıl bir oda hazırlamalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Odasını ne zaman boyatmalıyız? Yoksa duvar kağıdı mı olmalı? Bebeğimiz biraz hareketlendiğinde nasıl güvenliğini sağlamalıyız? Ne zaman bebek odasını çocuk odasına döndürmeliyiz? Bu ve bunun gibi birçok soru kafamızı çok karıştırır.

Ben de bu konu hakkında konunun uzmanı olan Çilek Mobilya'nın ürün Direktörü Deniz Duruçalı ile konuşmak istedim. Sağolsun o da beni kırmadı ve sizler için sorularımı yanıtladı. Bu cevapları okuduğunuzda sanırım kafanızda bir takım şeyler netleşecektir.





-İdeal bir bebek odası var mı? Seçim yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Bebek odası seçerken öncelikle bebeğinize zararlı  maddeler içermeyen, çocuk sağlığı-güvenliği standartlarına uygun mobilyalar seçmenizi tavsiye ediyoruz.

- Bebek odalarında hangi renkler tercih edilmeli?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Mümkün olduğunca aydınlık renkler seçilmesi hem mobilyanızı  ön plana çıkaracak, hem de mekanı daha büyük göstermenizi sağlayacaktır. Özellikle pencerelerin küçük, evlerin birbirine yakın olduğu büyük şehirlerde, aydınlık renk kullanmak daha ferah ve huzurlu ortamlar yaratmanızı sağlayacaktır.

- Bebek odasında hangi mobilyalar olmalı?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Bebek karyolası olmazsa olmaz. Bunun yanında ihtiyaca göre çamaşırlık, dolap ve özellikle bebeğinizin ani taleplerine cevap vermenize yardımcı olacak raflar tamamlayıcı olarak kullanılıyor.

- Uzun yıllar kullanabilmek için bebeğimize nasıl bir karyola alalım?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Büyüyen karyolalar korkulukları çıkarılarak çocuk karyolasına dönüşebiliyor. Bunları uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ayrıca bizim bazı çocuk serilerimize eklediğimiz bebek karyolaları  da, yalnızca bebek karyolasını çocuk karyolası ile değiştirmek suretiyle, diğer mobilyalarınızı uzun yıllar kullanabilmenize olanak sağlıyor.

- Bebek odalarında kullanılan malzemeler hangi özellikleri taşımalı?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Zararlı maddeler içermemeli.

- Bebek odasının güvenliğini artırmak için kullanabileceğimiz aksesuarlar var mı?

YNT: Evet, köşe bantları, priz emniyet kapakları, kapı güvenlik sistemleri mevcut.


-Bebek odalarında kullanılacak tekstil, halı  ne gibi özellikte olmalı?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Tekstil ürünleri mümkün olduğunca pamuklu ürünlerden seçilmeli. Halı yünlü olmamalı ki henüz ne tip alerjileri olduğunu bilmediğiniz bebeğinize zarar vermesin. Tüm diğer ürünler gibi tekstil ürünlerinde de zararlı maddeler içermeyen boyalar kullanılmalı.


-Sizler modellerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?                 

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Öncelikle çocuk güvenliğine uygun olmasına dikkat ediyoruz. Bebeğiniz emeklemeye başladığı andan itibaren, ayaklı  mobilyaların altına girmeye çalışacaktır. Girerse orada sıkışabilir, giremezse de başını çarpabilir. Bu nedenle bebek odalarında ayaklı mobilya kullanmıyoruz. Bebek karyolalarımızda korkuluk aralıklarını başını geçiremeyeceği ölçüde yapıyoruz ki sıkışmasın, kendine zarar vermesin. Bunun için AB standartlarını takip ediyoruz. Anneler bizden çok istediği halde, asansörlü korkuluk kullanmıyoruz. Yine AB tarafından, asansör indiği anda bebeğin sıkışma ihtimali düşünülerek alınmış olan bu kararı takip ediyoruz. Mümkün olduğunca bebeğinizin ulaşabileceği yerlerde yuvarlatılmış köşeler uyguluyoruz.

-Çocuk odasına ne zaman geçiş yapmalıyız?

Çilek Mobilya’nın Ürün Direktörü Deniz Duruçalı: Bu ailelerin tercihine göre değişebilir. 2 yaşından itibaren bebek karyolasında yatmamaları gelişimleri açısından önemli. Eğer büyüyen bebek karyolanız varsa, en geç 2 yaşında var olan bebek odanızı çocuk odasına çevirebilirsiniz.

Siz de Çilek Mobilyanın tüm modellerini görmek isterseniz sadece aşağıdaki linki  tıklamanız yeterli:

http://cilek.com/


Bizim de Altuğ İçin tercihimiz Çilek mobilya oldu. Arabalı modeli şu anda odasında. Tek başına ve odasında yatmasına gerçekten yardımcı oldu..

Sevgili Deniz Duruçalı'a çok teşekkür ediyorum , vakit ayırıp sorularımı cevapladığı için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder