6 Kasım 2012 Salı

DÜNYACA ÜNLÜ EMZİRME DANIŞMANI ANNELERE EMZİRMEYİ ÖĞRETECEK! ANNELERE “EMZİRMEYİ RAHATLATAN YAKLAŞIMLAR” TOPLANTISI EL BEBEK GÜL BEBEK DERNEĞİ DESTEĞİYLE EMZİRMEYİ ÖĞRENİYORUZ!



17 Kasım Dünya Prematüre Bebekler Günü öncesinde Dünyanın önemli emzirme uzmanlarından Lisa Marasco Türkiye’ye gelerek annelere doğru emzirmenin yöntemlerini anlatacak.



Tüm dünyada önem kazanan ‘Rahat emzirme- Laid back feeding’ kavramı, emzirmeyi zorlaştıran durumlar ve çözümleri,  çalışan annenin emzirmesi,  emzirmenin ‘keyifle’ sonlandırılması gibi konularda bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacak olan dünyaca ünlü emzirme danışmanı Lisa Marasco ve KLİNİLK uzmanları 16 Kasım Cuma günü Şişli Belediyesi Binası’nda annelerle buluşacak.
17 Kasım Dünya Prematüre Bebekler Günü öncesinde dikkat çekilmek istenen ‘Rahat emzirme- Laid back feeding’ kavramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de erken ve sezaryen doğumların artmasıyla daha da önem kazanıyor.
Bebek Dostu Hastane projeleriyle ve El Bebek Gül Bebek Derneği’nin çalışmalarıyla ülkemizde emzirme desteği birçok anneye veriliyor.  Ancak yine de yöntem veya fiziksel kaynaklı yaşanan bazı emzirme sorunları ezber bazı söylemlerle çözülmeye çalışılıyor.  Sorunlara yönelik çözümler, deneyim ve bilimsel yaklaşımlardan yararlanmayı gerektiriyor.
El Bebek Gül Bebek Derneği desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte, annelere baskıcı olmayan,  huzur içinde emzirmeye yönlendirmenin önemini vurgulayacak olan Marasco, emzirmede yaşanan sorunlara bulduğu doğru yaklaşımlarla tanınıyor. Lisa Marasco, ‘Daha Fazla Süt Üretimi’ başlıklı kitabın da yazarı. Konuşmasında, ‘Laid back feeding – Rahat emzirme’ kavramını bizlere tanıtacak ve gebelikte yetersiz meme gelişimi olan anneler,  emzirme sırasında oluşan meme enfeksiyonları,  dil-damak bağı nedeniyle iyi kavrayamayan bebekler için çözümler sunacak.
Etkinlikte aynı zamanda KLİNİLK ‘ten yeni doğan ve çocuk hastalıkları uzmanları Dr. Gülnihal Şarman ve Dr. Pınar Dayanıklı 2. Bölümde günümüzün annelerinin en önemli sorunlarından olan “Çalışan anneler emzirebilir mi?” ve “Emzirmeye ne zaman ve nasıl son verilmeli? sorularının yanıtlarını paylaşacak. 

PROGRAM:
Toplantı tarihi:  16 Kasım 2012, 12:30- 17:30
Toplantı yeri:  Şişli Belediyesi Binası
              Esentepe Mah.Büyükdere Cad.
              No : 100 34394
             15.Kat Toplantı Salonu
             Şişli İstanbul

Konular:
1.       Oturum:  
12:00- 13:15  Emzirmeyi zorlaştıran durumlar ve çözümleri:   Meme hipoplazisi,  mastit: bakteriyel mi, mantar enfeksiyonu mu?,  çökük meme başı- yeni bir çözüm, dil bağı, damak bağı  - Lisa Marasco IBCLC
13:30- 14:30:  ‘Rahat Emzirme Kavramı’  Anneleri çok mu zorladık?    
Lisa Marasco (IBCLC)
14:30- 15:00  Çay saati
2.       Oturum: 
15:00- 16:30   Çalışan anneler nasıl emzirsin?  
Emzirme ne zaman, nasıl sonlandırılmalı? Bebek mi bıraksın?  Siz mi? 
Dr. Gülnihal Şarman ve Dr. Pınar Dayanıklı
Katılım için              : 0212 263 65 00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder