28 Şubat 2014 Cuma
BEBEİMGELİYOR SOHBETLERİ; EK GIDA SERÜVENLERİ BABY LED WEANİNG
Bebeimgeliyor Hangout sohbetlerinin ilkini biraz önce gerçekleştirdik. Sevgili Evren ve Oya Hanımın katılımıyla benim için de ilginç bir deneyim oldu. onlara da çok teşekkür ederim..
Sizler için sadece başlangıcını kaydettim.
Bundan sonra ara ara sizlerle sohbet etmeye devam edeceğim.
Merak ettiklerinizi birlikte sohbet ederek konuşabiliriz:))
27 Şubat 2014 Perşembe
TEMA- Dünyayı Kurtaran Adım
Para Transferi ile Bağış için: |
Açıklama: "AA, SBOZOGLU, Adınız & Soyadınız" / (Bağışçılarımızı takip edebilmemiz için bu alanı doğru doldurmanız önemli)
MART AYI ANNE BEBEK DERGİSİNDEYİM!!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Anne bebek dergisine yazı yazmak istediğimi sorunca Sevgili Aslıhan Hanım çok sevindim. Bloğunun ve Anne bebek dergisinin sıkı takipçileriyim zaten..
Çalışan bir anne olarak 8 Mart Dünya Kadınla günü her kadın gibi benim için de çok önemli.Bu nedenle Anne bebek dergisinde yer almak da ayrı bir mutluluk.
Çalışan bir anne olarak iş ortamında yaşadığınız zorlukların yanı sıra çocuğunuzdan uzak kalmak,kime emanet edeceksiniz, hastalandı ne olacak? gibi birçok soruyu yanında getiriyor. Yaşadığınız suçluluk duygusu da artısı.Bu ve daha başka duygularımı da paylaştığım bu ay ki Anne bebek dergisini hemen alacağım.
Bana yer verdikleri için Aslıhan hanıma ve Anne bebek dergisine çok teşekkür ederim:))
GOOGLE HANGOUTTA BEBEİMGELİYOR SOHBETLERİ BAŞLIYOR!!
Esasında bugün başlayacak olan ilk Hangout programım evdeki teknik arıza nedeniyle yarına ertelendi. Google plusda geçtiğimiz haftalarda paylaştığım ve birkaç arkadaşımla bu akşam sohbet etmeye başlayacaktık. Ama evdeki internet hattımın gazabı nedneiyle yarın 20:30 a ertelendi.
İlkini yarın yapacağım Bebeimgeliyor Sohbet Programında ilk konu , Ek Gıda Serüveninde Baby Led Weaning!!
Bebeğimiz biraz büyüyüp de ek gıda sürecine yaklaştığında biraz hevesli biraz gergin oluyoruz. İşte amacım bu dönemin gergin değil de eğlenceli geçmesi için sizlere ipuçları vermek ve birbirimizin deneyimlerimizi paylaşmak.
Eğer yararlı olacağına inanırsam ve iyide olursa 15 günde bir akşam belirlediğimiz bir konu hakkında sohbetler etmek. Kaçırırsanız da üzülmeyin,çünkü bu sohbetlerin hepsini youtube da izleyebileceksiniz. Hatta izlerken canlı canlı da soru sorabileceksiniz.
Merak edenler;https://plus.google.com/u/0/events/c9thjujtatspsqjs58489timmuk
buradan ve https://plus.google.com/u/0/ ulaşabilir.
Hiç olmadı bana e-mail atarlarsa başladığımızda siz ee-maille haber verebilrim.
Heyecanlıyım:))
26 Şubat 2014 Çarşamba
Gebelikte Anne Vücudunda olan Değişiklikler
BEBEİMGELİYOR YENİDOĞAN BEBEK BAKIMI VE BEBEK ALIŞ-VERİŞİ EĞİTİMİNE GELMEK İSTER MİSİNİZ?
Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki biraz endişelendiğiniz şeyler olabilir. Gebelik, doğum ve en sonunda ulaştığınız bebek.. Bunlar bir anne ve baba adayının hayatında dönüm noktalarıdır. Biz bu dönüm noktanızın en iyi şekilde olması için sizlere destek vermeye çalışıyoruz.. Bu eğitimdeki amaç, bebeğiniz dünyaya geldikten sonra evde ki düzeni kolayca kurabilmenize yardımcı olabilmektir.
Doğum öncesinde nasıl doğum planı yapıyor ve ona göre hareket etmeye çalışıyorsak, evdeki ilk günler içinde bu tip bir plan yapmanın yararlı olacağını düşünüp, bu eğitim programını hazırladık.
Ağırlıklı olarak bebek ve bakımından bahsedeceğiz. Bu eğitim programın da ;
*Anne sütü ve Emzirme
*Bebek Bakımı ile ilgili tüm detaylar anlatılacaktır!!!
-Göbek bakımı,
-Yeni doğan sarılığı,
-Bebeğin altının değiştirilmesi,
-Bebeği tutuma ve taşıma,
-Bebeği giydirme,
-Yenidoğan refleksleri,
-Bebeğin yıkanması,
-Bebeğin gazının çıkarılması,
-Bebek için rahatlatma masajı,
-Bebeğin aşıları,
-Bebeğin uyku düzeni,
-Bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve bakımı,
-Bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları,
-Bebek alış-verişi a na başlıkları altında olacaktır.
Bu eğitimin sonunda elinizde bir planınız oluşmuş olacak.
Bebeğinizi nasıl besleyeceksiniz?, Size destek olacak ürünler nelerdir?, bebeğinizi nasıl yıkayacak, altını nasıl temizleyeceksiniz? Kimler ilk günlerde size nasıl destek verebilir? Gibi konuları netleştirmiş olacaksınız. Bunun yanı sıra bebeğiniz için gerçekten neler almalısınız? Bunu da netleştirmiş olacağız.
İsteyen anne ve baba bebeklerimiz üzerinde uygulama yapabilecekler..
Eğer sizde bu eğitimimize katılmak isterseniz; ertugrul.esra@gmail.com email atabilirsiniz.
Eğitim yerimiz: Bostancı‘dadır. Marga Yaşam Atolyesi
www.marga.com.tr
Eğitim Ücreti: 100 TL..
Eğitim Tarihi: 09 Mart 2014 saat 11:00-13:00
**** Eşler isterlerse katılabilirler.
Vakıf Taşdelen 15 Litre Cam Damacana Artık Mutfaklarda
Hayatımızdaki önemi nedeniyle içeceğimiz suyu seçerken çok titiz davranıyoruz.
Bunun için de suyumuzun özellikle cam ambalajda olmasını tercih ediyoruz.
Uzun yıllardır bu hassasiyetle suyu bize cam şişelerde ulaştıran Vakıf Taşdelen’den beklenen yepyeni ürün işte karşınızda.
Vakıf Taşdelen 3 litrelik cam şişesinin yanısıra şimdi de 15 litre cam damacanada.
Tabii konu sağlık olduğu için Vakıf Taşdelen bu yeni ürününde bütün ayrıntıları da düşündü.
Vakıf Taşdelen 15 litre cam damacanayı sipariş ettiğinizde, BPA içermeyen sağlıklı pompanızı, cam boru seçeneğiyle tercih edebiliyorsunuz. Kısaca sağlıklı cam damacanayı, sağlıklı cam boru ile kullanabiliyorsunuz.
Cam damacanın diğer bir özelliği de plastik olmayan, özel sağlıklı kapağı…
Ayrıca Vakıf Taşdelen 15 litre cam damacanayı, gün ışığını kırarak suya olumsuz etkisiniz azaltan özel tasarım koruma ve taşıma kasası ile birlikte kullanabiliyorsunuz.
Siz de sevdikleriniz için Vakıf Taşdelen 15 litre cam damacanayı tercih edin,
hayatınızda sağlıklı suya yer açın.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
25 Şubat 2014 Salı
BEBEĞİN KENDİ KENDİNE YEMEK YEMESİ
Eğer fırsat verilirse bebekler sütten başka besinlerle de beslene bileceklerini ellerine bir parça yiyecek alarak ya da onları ağızlarına götürerek gösterebilirler. bebekler sütten katı gıdaya geçmesinin ne zaman olması gerektiğine karar vermek için anne babalarına ihtiyaç duymazlar. Kaşıkla beslenmeye de ihtiyaçları yoktur bunu kendi kendilerine yapabilirler.
Bebeğin kendi kendine yemesi şu şekildedir;
-Bebek yemek vaktinde aile ile birlikte oturur ve hazır olduğunda yemeğe dahil olur.
-İlgisini çeken bir yiyecek yerine bebeğin rahatlıkla tutabileceği boyut ve şekillerde yiyecekler verilir.
-Lapa yapılmış ya da ezilmiş yiyecekler yerine bebeğin rahatlıkla tutabileceği boyut ve şekillerde yiyecekler verilir.
-Bebek baştan itibaren biri tarafından kaşıkla beslenmek yerine kendi kendine yer.
-Ne kadar yiyeceğine ve sevdiği yiyecek sayısının ne kadar zaman da artacağını bebek kendisi belirler.
-Bebek ne zaman isterse anne sütü ya da mamayla beslenmeye devam eder. Bu besinlerin ne zaman azaltılacağına hazır olduğunda kendisi karara verir.
İlk katı gıda yeme deneyimleri bebeğin sonraki yıllarda yemek vakti ile ilgili hissedeceklerine etki eder bu yüzden bu vaktin eğlenceli hale getirilmesi önemlidir.Geleneksel olarak her bebek kaşıkla beslenmekten hoşlanmaz diye bir şey yoktur fakat birçok bebek kaşıkla beslenmekten gerçekten zevk almaz. Kendi kendilerine ve aileleriyle aynı vakitte yemek yemelerine izin verilen bebekler ise yemek vakitlerini severler.
***Eğer sizin de bebeğiniz ek gıda serüveninin başındaysa ve google plus kullanıyorsanız 27 Şubat 2014 saat 20:30 da hangoutta buluşalım. Birlikte bu konu hakkında sohbet edelim ister misiniz?
Detaylar için ertugrul.esra@gmail.com e-mail atabilirsiniz.!!!!
YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM HEMŞİRESİ SEVGİLİ ASRIN VE MİNİK BEBEKLERİ:)
Asrın hemşire özel bir hastanenin Yeni doğan bebek yoğun bakım bölümünde hemşire.Mesleğinin en iyilerinden ve işinde çok başarılı. Ben de sizler için ona birkaç soru soracağım. Sizin de merak ettiklerinizi varsa yorum bırakırsanız mutlaka cevaplarız.
-Asrın'cım çok güzel ve zor bir işin var. En başta bizlere Yeni doğan bebek yoğun bakım hemşiresi ne yapar? Yoğun bakım hemşiresiyle yoğun bakım bebek hemşiresi arasında fark var mıdır? Anlatabilir misin?
Bebekler erken doğduğunda ya da sıkıntılı bir durum olduğunda bebek odasının içn de bulunan yoğun bakım bölümüne alınır. Burası biraz daha kompleks bir yerdir. Bebek odası hemşiresi olabilirsiniz, ama bebek yoğun bakım hemşiresi olmak biraz daha farklıdır.
-İşini seviyor musun? Zor mu?
İşimi çok seviyorum. Sabır ve dikkat gerektiriyor. Ben bebekleri çok sevdiğim için işimi de çok seviyorum.
-Kaç yıldır yapıyorsun?
4 yıldır
-Türkiye'de yada senin çalıştığın yeni doğan da kanguru bakımı yapılıyor mu? Ben çok inanıyorum ona..
Evet yapıyoruz. Bebeğin solunum sıkıntısı bittiğinde ve vital bulguları stabilleştiğinde anneyle bebeği kaynaştırıyoruz:)) Anneler bu bakımdan sonra sütü artıyor,bebeler de inanılır gibi değil ama sanki daha canlı oluyorlar. Babalar çok korkuyor. Onun için çok tercih etmeseler de ellerine dokunuyorlar.
-Anne için yararı var mı?
Kesinlikle. Duygusal açıdan çok iyi geliyor . Tabii ki bu da sütü çok olumlu etkiliyor.
-Bebek için yararı var mı?
Bebekte güven duygusunu arttırıyor.Annesinin kokusunu aldığında hatta küvozdeyken annesi bebeğiyle konuştuğunda , bebek canlanıyor. Gerçekten mucizevi bir şey anne ve bebeği arasındaki ilişki.
-Emzirme konusunda yaklaşımınız nasıl? Emzirme eğitimi veriyor musunuz?
Evet veriyoruz. İlk yarım saat için de annenin bebeğini emzirmesine yardımcı oluyoruz. Daha sonra da bebek her ağladığında her istediğinde emzirmesi için anneyi destekliyoruz.Eğer bebek uyursa 2-3 saat sonra uyandırıp mutlaka emzirmesini sağlıyoruz.İlk günler anne sütü için çok önemli, çok değerli. Bu günlerde bebek annesini ne kadar çok emerse, annenin sütü o kadar çok çoğalır, bebek de sarılık olmaz.
-Anne emziremiyor, bebeğini göğsüne tutturamıyor.O zaman bıkmadan usanmadan destek oluyor musunuz?
Kesinlikle. İlk başta psikolojik destek vermeye çalışıyoruz. Ardından da emzirme denemeleri yapıyoruz birlikte. İsterlerse taburcu olduklarında da bizi arayabileceklerini söylüyoruz.
-Bazı hastanelerde aile taburcu olmadan bebek bakımı hakkında eğitim veriliyor. Siz de veriyor musunuz?
Evet bizde veriyoruz. Evde işlerine yarayacak püf noktalarından bahsediyoruz. Tavsiyem çok sevimli olduğu için video kaydetmeleri. Sonra biraz deneyim kazandıklarında bu videoyu seyrederlerse o zaman neler hissettiklerini anımsarlar:))
-Taburcu olduktan sonra anneler sizi arayabiliyor mu?
Arıyorlar.Bu konuda anneleri biz taburcu olmadan da sıkıldıklarında, kafalarına bir şey takıldığında, destek olmamız için bizi arayabileceklerini söylüyoruz.
-Uzun dönem kuvoz de kalan bebeklerin aileleriyle ilişkinizi nasıl oluyor?
Neredeyse aile gibi oluyoruz.
Asrın'cım çok teşekkür ederim.. Senin gibi bir bebek hemşiresinin olması bebekler ve anneler için büyük şans..
24 Şubat 2014 Pazartesi
MUHTEŞEM BİR DENEYİM:)) DİALOGUE İN THE DARK İSTANBUL’DA
22 Şubat 2014 Cumartesi
ANNE VE BEBEKLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ MESLEKLERDEKİ UZMANLARLA RÖPORTAJLARIM BAŞLIYOR!!
Bu haftadan itibaren anne ve bebekle ilgili çeşitli meslekdeki uzmanlarla röportajlarım başlıyor.
Bu uzmanlar arasında Riskli hamileleri takip eden Kadın-doğumcu, özellikle normal doğum yaptırmayı isteyen bir kadın doğumcu,Çocuk doktoru bu çocuk doktoru anne sütü yanlısı ve bebeğin anne sütü alması için ne kadar çabaladığını bildiğim bir çocuk doktoru, yenidoğan yoğun bakım hemşiresi, bir embriyolog, hamile yogası yaptıran bir hoca, hemen hemen herkesin tanıdığı doğum fotoğrafçısı, özellikle hassasannelerin tanıdığı bir anne, hemen söyleyebildiklerim.
Siz eğer bu umanlara sormak istedikleriniz varsa ister bu yazıya yorum bırakabilir ya da ertugrul.esra@gmail.com e-mail atabilirsiniz.
AMERİKA’DA DOĞUM DA GÜVENİLİR ADRES
Belki de birçoğumuzun hayalidir doğum için Amerika’ya gitmek. Amerikada doğum yapmanın bebeğinize sağladığı eşsiz avantajları hergün duymakta veya okumaktayız. Amerika’da doğan her bebeğin hem Türk, hem de Amerikan vatandaşı olması, isterse üniversite eğitimini Amerika’da yapabilmesi, Türkiye’de eğitim hayatı süresince çok özel imkanlardan faydalanması ve dilediği ülkeye vizesiz gidebilmek gibi bir ayrıcalığa sahip olmasından dolayı her geçen gün daha çok aile doğum için Amerika’yı tercih ediyor. Ancak maddi imkanlarınız böyle önemli bir karar için yeterli olsa bile aşmanız gereken birçok aşama bulunuyor. Hangi şehre gideceksiniz, doktor ve hastaneyi nasıl bulacaksınız, iyi bir doktora gittiğinizden nasıl emin olacaksınız cevaplanması gereken en önemli sorular. Bunların yanısıra kalacağınız evin tutulması, İngilizceniz iyi değilse iletişim sorunu, bebeğinizin kimlik ve pasaportunun çıkarılması da aşılması gereken aşamalardan sadece birkaçı. Bu sebepten aileler güvenerek hizmet alabilecekleri kurumlar arayışındalar.
Yeni Bir Hayat yurtdışı sağlık merkezi tüm bu konuları sizin için çözen güvenilir ve kurumsal bir kuruluş. Merkezi İstanbul’da bulunuyor, ancak tüm hizmetleri Amerika’da bulunan yaklaşık 20 kişilik ekibi ile sunuyor.
Amerikada doğum denildiğinde ilk akla gelen isim olan Yeni Bir Hayat yurtdışı sağlık merkezi Amerika’nın yaklaşık 100 ayrı hastanesinde hizmet veriyor. Tercih edebileceğiniz yerler arasında Hawaii bile var. Yani hem tatil, hem de doğum bir arada. Şirket danışmanları ile yapacağınız ilk görüşme de sizin tercihleriniz ve beklentilerinize göre eyalet ve şehir seçimi yapılıyor. Bazı bölgelerde Türk doktor seçeneği dahi mevcut. Yeni Bir Hayat’ın işbirliği içinde olduğu tüm hastaneler şehrin en iyi, tam teşekküllü sağlık hizmeti sunan tıp merkezleri. Tüm doktorlar kapsamlı bir araştırma sonrasında seçiliyor. Hepsi konusunda uzman ve en az 10 yıllık deneyime sahip. Şehir ve hastane seçiminden sonra Yeni Bir Hayat danışmanınız Amerika’da kalacağınız konut için araştırmaya başlıyor. Beğendiğiniz konut sizin adınıza kiralanıyor. Sonrasında gidiş hazırlıklarınız başlıyor. Siz gitmeden ilk doktor randevunuz alınıyor, tüm tahlilleriniz oradaki doktorunuza gönderiliyor, doğumu yapacağınız hastanenin tanıtım turu bile organize ediliyor. Uçağınız Amerika’ya indiğinde şirketin Amerika’da ekibinden Türk rehberiniz sizi güleryüzle karşılıyor ve kalacağınız konuta bırakıyor. Eve gittiğinizde sizi hoş bir sürpriz bekliyor. Özellikle akşam saatlerinde eve vardıysanız zorluk çekmemeniz için mutfak alışverişiniz önceden yapılıyor ve birbirinden sağlıklı gıdalarla dolu bir buzdolabı sizi bekliyor. Yeni Bir Hayat tüm doktor ve hastane organizasyonunu sizin için yapıyor, doğumunuz için hastaneye gittiğinizde özel bir oda da kalıyorsunuz, doğum sonrası bebeğinizin kimlik ve pasaport işlemleri de hızlı bir şekilde yapılıyor. Tüm bu adımlar da yanınızda rehberiniz bulunuyor. İngilizce bilmiyorsanız doktor randevularına geliyor, hatta dilerseniz sizinle birlikte doğumunuza bile girerek size destek oluyor. Sağlıklı bir doğum sonrası aylardır hasretle beklediğiniz bebeğinize kavuştuktan sonra dönüş hazırlıkları başlıyor. Bu kez de rehberiniz sizi kaldığınız evden alıp havaalanına bırakıyor. Titiz bir planlama ve dikkatli bir organizasyon sonucunda siz doğumunuzu Amerika’da yapıyor, bebeğinize çok özel bir hediye sunarak ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını açıyorsunuz.
20 Şubat 2014 Perşembe
Gazlı Bebek, Anlatılmaz Yaşanır!
Tıpkı anne olduğunuzda, bebeğinizi kucağınızı aldığınız zamanki duygularınızı tarif edemediğiniz gibi…
Uykusuz geceler, insanın kendine ‘acaba sorun ben de mi’ diye sorduğu zamanlar elbette geride kalacak ve o tatlı varlık bir gün en tatlı gülüşüyle size bakacaktır. Peki ama ne zaman?
Dilerseniz biraz neden bebekler gazlı olur bir bakalım, anlamaya çalışalım.
Bebeklerin 55%‘i yaşamlarının ilk aylarında sindirim problemi yaşayabilir çünkü dünyaya geldiklerinde sindirim sistemleri henüz tam olarak gelişmemiştir.
Bebekler için en uygun besin anne sütüdür ve hayata en iyi başlangıcın yapılmasını sağlar.
Bebeğin anne sütü ile beslenmesi için hazırlık yapılması aşamasında ve emzirme esnasında sağlıklı ve dengeli bir diyet uygulamanız önemlidir.
Sütünüzün az olduğunu hissettiğinizde bebeğinizin beslenmesi konusunda her zaman doktorunuza ya da sağlık profesyoneline/uzmanına danışmanız doğru olacaktır.
Doktorunuzun da görüşüyle, gazlı bir bebek için en doğru seçim,
bebeğinizin sindirimi kolay besinlerle beslenmesidir.
Bebelac Nutrikonfor devam sütü, fermentasyon teknolojisi ile üretilmiştir. Fermantasyon, yoğurt ve benzeri ürünlerin üretiminde kullanılır. Fermente ürünler sindirime yardımcıdır.
Bebelac Nutrikonfor 2, 6. aydan itibaren kullanılabilen devam sütüdür. 6. aydan itibaren her gün en az 500 ml anne sütü veya yetersiz ise doktorunuza danışarak devam sütü vermeniz önerilir.
Bebelac Nutrikonfor 2’yi bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar kullanabilirsiniz.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->