25 Temmuz 2013 Perşembe

LISTERINE® STAY WHITE İLE GÜLÜŞÜNÜZ BEMBEYAZ KALSIN


100 yılın üzerindeki geçmişi ile Dünya’da ve Türkiye’de en çok tercih edilen ağız bakım ürünü LISTERINE®, dişlerin daha beyaz kalmasını sağlayan çeşidi LISTERINE® STAY WHITE ile artık Türkiye’de tüm marketlerde...


Ağız ve diş bakımının tam yapılmadığı durumlarda diş çevresinde biriken yiyecek artıkları bakteri plağı oluşumuna neden olur.  Ağızda temizlenmemiş plak, tükürük ile birleşerek tartar (diş taşı) oluşturur ve zaman içinde dişlerin sararmasına neden olur. Dişi fırçalama sonrasında kalan ve plak oluşumuna neden olan bakterilere karşı koruyan LISTERINE® STAY WHITE, formülündeki özel içeriği ile dişlerin daha beyaz kalmasını sağlar


LISTERINE® STAY WHITE, diğer Listerine® çeşitlerinde olduğu gibi plak oluşumunu engelleyerek dişlerin iltihaplanmasını önleyen etkisinin yanı sıra anti- tartar etkiyi kuvvetlediren özel bir içeriğe sahiptir. Leke oluşumunu önlemek için plak ve tartar birikimini azalttığı klinik olarak kanıtlanmış olan LISTERINE®STAY WHITE, dişlerin daha temiz ve parlak olmasını sağlarken doğal beyazlığını korur. Fırçalama ile ulaşılamayan alanlara ulaşan  LISTERINE®STAY WHITE günde 2 kez kullanıldığında plak oluşumuna karşı 24 saat koruma sağlar ve nefesi tazeler.

Günlük ağız bakımına özen göstermek diş lekelerini daha oluşmadan engellemeye yardımcı olur.  Diş ipi ve diş fırçası ile sadece sınırlı bir ağız temizliği sağlanır.  Komple ağız hijyeni için bunların yanı sıra günde iki kez, sabah ve akşam Ağız Bakım Ürünü kullanmak gerekir. LISTERINE®  Ağız Bakım Ürünlerinin ulaşılması güç alanlara ulaşarak diş eti hastalıkları ve ağız kokusunun ana nedeni olan bakteri plağını azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır.




EK GIDAYA BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZUN ELİYLE KENDİ KENDİNE YENİLEBİLEN YİYECEKLER HAKKINDA!!




NE ZAMAN?
Bebeğiniz 8 veya 9 aylıkken veya kendi kendine sandalyede oturmaya başladığında

NASIL?
Başlangıçta vermeyi düşündüğünüz besinleri mama sandalyesinin önündeki tepsiye yerleştirin.Bunları ezmeye veya etrafa bulaştırmaya çalışabilir.Bunda bir sorun yok, yaptıkları öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Yemekleri onun yerine ağzına vermeyin.Bu, amacı hedeften uzaklaştıracaktır. Bunun yerine birazını siz yiyin. Bebekler bizi taklit ederler.Özellikle ağzının tadına uygun bir yiyecek bulduğunda, o da aynı şeyi yapmaya çalışacaktır.Her yemek vakti, ona öncelikle eliyle yiyebileceği yiyeceklerden verin.Eğer bunları yemezse kaygılanmayın. Her öğünün başlangıcında önüne koymaya devam edin, eninde sonunda yemeye başlayacaktır.
NE?
Elle yiyebileceği yiyecekleri ( finger foods) tam olarak ne olduğu hakkında şüpheleriniz varsa , önce kendi kendinize bir deneme yapın. Yiyecekler ağzınızda kolayca yumuşamalı ve bebeğinizin boğazına takılacak pütürlü parçalar ve kırıntı içermemelidir.Dişiniz yokmuş gibi davranın ve yiyeceği dilinizle alıp  damağınıza götürmeye ve küçük dil hareketleri ile onu ezmeye çalışın.Yaratıcı olun.Ortalığın batmasıyla ilgili tahammül sınırınıza göre, yulaf ezmesini,patates püresini veya kaşar peynirini elle yenilebilir besinler listenize alabilirsiniz.Olgun meyveler da güzel bir seçenektir ama bunların çocuğunuzun elinden kaymaması için iri iri dilimler halinde kesilmesi uygun olacaktır. Restorana giderken evde yiyecekleriniz yanınıza getirin ama sizin yediklerinize heyecanla bakarsa denemesine izin verin.Bebeğinizin ne kadar çok kendi kendine yemesine izin verirseniz, o kadar çabuk kendi kendine yemek yemesini öğrenmesine ve bundan zevk almasına yardımcı olursunuz.