5 Nisan 2013 Cuma

bebeimgeliyor Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Kursu


Doğuma Hazırlık kurs ile daha bilinçli ve keyifli bir hamilelik dönemi geçirmenizi sağlamak, rahat ve kolay bir doğum yapmanıza yardımcı olmak ve güvenli bir doğum sonrası dönemi yaşamınızı hedefliyorum.
Eğitimlerimiz interaktif şekilde yapılmaktadır. O nedenle en fazla 5 çiftten oluşmaktadır. Derslerimiz teorik bilginin dışında uygulamalardan da oluşmaktadır. Kursumuza gelirken , özellikle yanınızda bir şey getirmenize gerek yoktur. Sadece rahat kıyafetler giyebilirsiniz.




Bebeimgeliyor doğum ve bebeğe hazırlık kursumuz 3 oturumdan ve doğum sonrası anne-baba ve bebek toplantısı olmak üzere 4 oturumdan oluşmaktadır.

Kursumuza babalarında katılmasını anne adaylarına tavsiye ediyoruz. Eğer baba adayı gelmek istemezse size doğum ve sonrası destek olacak kişi ile kursa katılabilirsiniz.

Kursumuza 12-13 gebelik haftasını tamamlamış olmanızı tavsiye ediyoruz.;

Eğtim ücretimiz: 400 TL. Eş ile gelinirse 500TL

Eğitim tarihleri: 21 Nisan 2013 pazar saat 11:00-13:00
                       28 Nisan 2013 pazar saat 11:00-13:00
                         05 Mayıs pazar saat 11:00-13:00

Eğitim yeri: Şahver Koçulu Fotoğraf Stüdyosu  www.sahverkoculu.com/iletisim


Kursumuzun içeriği;

BEBEİMGELİYOR DOĞUM VE BEBEĞE HAZIRLIK KURSU

4 HAFTALIK PROGRAM


1.OTURUM:

Hamilelik ve bebeğin gelişim süreci,

Doğum çeşitleri ve doğumun fizyolojisi,

Doğum sırasındaki anestezi çeşitleri, ağrısız doğum,

Doğuma hazırlık

Normal doğum yapmak isteyen anne adayları için, normal doğuma yönelik nefes egzersizleri, ıkınma teknikleri ve masaj teknikleri anlatılacaktır.

Doğum planımız nasıl olmalı?

Babanın doğum planı

Bebek odası hazırlığı ve doğru alışveriş,

Doğuma giderken anne ve bebeğin valiz hazırlığı

Hamilelik psikolojisi / doğum korkusunu yenmek

2.OTURUM:

Emzirme ve anne sütü,

Yenidoğan bakımı;

-göbek bakımı,
-yeni doğan sarılığı,
-bebeğin altının değiştirilmesi,(babaları da uygulamaya katarak)
-bebeği tutuma ve taşıma,
-bebeği giydirme,
-yenidoğan refleksleri,
-bebeğin yıkanması,
-bebeğin gazının çıkarılması,
-bebek için rahatlatma masajı,
-bebeğin aşıları,
-bebeğin uyku düzeni,
-bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve bakımı,
-bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları,

*0-6 ay anne - bebek ilişkisinin önemi:dünya ile ilk ilişki ve bağlanma,


3.OTURUM:

Lohusalık bakımı,

Lohusalık Sendromu,

Yeni rolleriyle doğumdan sonra eşlerin ilişkisi,

Doğum sonrası ve emziren annenin beslenme

Çalışan annenin işe dönme: anne ve bebeğin ayrılık hazırlığı

Doğum sonrası anne ve bebek


4. OTURUM:



Doğumdan sonraki ilk 2 ay içerisinde anneler ve babalar bebekleri ile birlikte anne -bebek -baba grubumuza katılabilir ve zorlandıkları konularda danışmanlık hizmeti alabilirler. 

Türkiye’nin İlk Paketli ‘Yoğurt Sütü’ Balmar’dan



Balmar, evde yoğurt yapımı için özel hazırlanan sütü sağlıklı UHT ambalajda sunuyor 

Yenilikçi ve sağlıklı süt ve süt ürünleri sunan Balmar, yeni ürünü Yoğurt Sütü ile ambalajlı sütten daha kıvamlı yoğurt yapılmasına olanak sağlıyor. Balmar Yoğurt Sütü’nün farkı ise yağ oranının fazla olması.
Süt ve süt ürünleri sektörüne getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla adından söz ettiren Balmar, sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi: Türkiye’nin ilk yoğurt sütünü üreten Balmar, ürünü sağlıklı UHT ambalaj ile tüketicilerin beğenisine sundu.
UHT (Ultra High Temperature- Ultra Yuksek Isı) teknolojisi ile üretilen sütler, piyasada bulunan diğer ambalajlı sütlerden yağ oranındaki farklılık ile ayrılıyor. Ev hanımlarının sağlıklı, kıvamlı ve lezzetli yoğurt yapmak için Balmar Yoğurt Sütü’nü kaynamayacak kadar (42 – 46 C?) ısıttıktan sonra taze yoğurt ile mayalamaları yeterli oluyor.
Türkiye’nin her bölgesinde ve gelir kesiminde yoğurt mayalama geleneği oldukça yaygın. Ancak yapımında maalesef, sağlığa zararlı olabilecek ve kanunen satışı yasak olan açık sütler kullanılıyor. Balmar Yoğurt Sütü sayesinde hanımlar artık sağlıklı sütten de lezzetli yoğurtlar yapabilecek. Balmar Yoğurt Sütü ısıl işlemden geçtiği için aynı zamanda günlük tüketim amacıyla da içilebiliyor.