Günlük uyku süresi 7 - 8 saat ile sınırlandırılmalıdır.
Sık sık, azar azar beslenilmeli ve asla öğün atlanmamalıdır.
Kahvaltı ve akşam yemeği mümkün olduğu kadar erken saatlerde bitirilmelidir.
Yemekler çok yavaş yenilmeli, ağızda lokmalar iyice çiğnenmelidir.
Besin çeşitliliğine önem verilmeli, tek tip beslenmekten kaçınmalıdır.
Yiyecekler kızartma, kavurma işlemleri yerine; haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlanmalıdır.
Süt ve süt ürünlerinde yarım yağlı hatta yağsız (light) olanlar tercih edilmelidir.
Etlerin görünen yağları, tavuk ve hindinin derisi ayrılmalıdır.
Aşırı kilo alımını önlemek için şekerli, unlu, yağlı besinler az tüketilmelidir.
Yapay tatlandırıcılardan uzak durulmalıdır.
Tansiyon yüksekliği olası sorunlardandır. Böylesi bir durumda turşu gibi fazla tuz içeren salamura besinlerden, sofrada ayrıca tuz kullanımından kaçınılmalıdır.
Yemekle birlikte çay, kahve, gazlı içecek içilmesi kansızlığa sebebiyet vereceği için öğünlerden yarım saat önce veya sonra tercih edilmeli, çok az tüketilmelidir.
Haftada 2 kere balık tüketilmelidir.
Günlük posa (lif) alımı artırılmalıdır. Posalı besinler:
Kurubaklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru barbunya, soya fasulyesi)
Tam tahıllar (esmer ekmek, bulgur, kepekli pirinç/ makarna/ erişte/ un)
Taze sebze ve meyveler (kabuklu yenilebilenleri soymadan)
Sebze, meyve ve kurubaklagiller tarla ve bahçelerde ilaçlanmaktadır. Böcek öldürücü bu ilaçlar ana rahmindeki yavruya da zarar verebilir. O nedenle çok iyi yıkanmalıdır.
Günde 3 lt civarında sıvı alınmalıdır.
Mümkün olduğu zamanlarda günde 20 dakika kadar direkt olarak güneş ışığından yararlanılmalıdır.
Bitki çayları ve kahveden uzak durulmalıdır.
Alkol alınmamalı, sigara içilmemelidir.
Hamilenin kilo fazlalığı olsun olmasın düzenli olarak egzersiz yapması önerilir.Günlük yürüyüş yapmak,imkan varsa yüzmek hamielelik sürecinizi rahatlatacaktır.
Hamileliğin 2. yarısında (yaklaşık 20. haftada) şeker yükleme testi yaptırılması ve tansiyon takibi önerilmektedir.