Yenilikçi ürünleriyle, peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in, eğlenceli peyniri Topi ile lezzetli bir pizza yapmak ister misiniz ?
İşte, Muratbey’in lezzetli peyniri Topi ile görsel bir şölene dönüştüreceğiniz ev yapımı kolay pizza tarifi.
Eğlenceli ve lezzetli ürünleriyle, peynir sevmeyenlere de peynir yeme alışkanlığı kazandıran Muratbey Peynirleri, Pizza tutkunlarına Topi Peyniri ile lezzetlendirilmiş sağlıklı ve nefis bir pizza tarifi sunuyor. Sizde evinizdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz Topi Peynirli Pizza ile sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.
Pizza hamuru için gerekli olan malzemeler:
- 1 paket (40 gr) kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 8 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcağa yakın su
Pizza sosu için gerekli olan malzemeler:
- İki yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcağa yakın su
- 1 çay kaşığı kekik
Malzemeler:
- 500 gram rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir
- 10 adet Topi Peynir
- Muratbey Tel Peynir
- 1 tane ince doğranmış yeşil ya da kırmızı biber
- 1 kase haşlanmış mısır tanesi
- 10 adet çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin
Yapılışı:
Topi Peynirli Pizzanızı yapmaya öncelikle hamuru ile başlayın. 5 bardak unu, maya, su, tuz, şeker ve yağ ile karıştırıp yoğurun. Kalan 3 bardak unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakıp, sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendirin.
Hamurunuz kabarırken sosunuzu ve üst malzemelerinizi hazırlayın. Hamuru ikiye ayırın ve unlayarak yuvarlak olacak şekilde açın. 40 cm çapında bir yuvarlak yağlanmış tepsi içine hamurunuzu yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında beş dakika pişirin ve fırından çıkarın. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine sosun yarısını döküp iyice yayın. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir ve doğranmış zeytin, kırmızı ve yeşil biberleri yerleştirin. Topi Peynirleri pizzanızın üzerine aralıklı olarak dizin. Tekrar fırına vererek 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!