1. Bebeklerimiz yıkarken; küvet, file veya havlu,sünger,tülbent veya küçük havlu,şampuan, bebe yağı, kurutmak için gerekli iki tane havlu .
Bebekler için seçilen bebek küvetlerinde birçok çeşit bulunmaktadır. 0-6 ay arasına daha küçük bir küvet secebiliriz. Küçük ve hafif olmasından dolayı kullanışlıdır.Plastik olmalarından dolayı da temizlenmesi kolay ve sert bir malzeme olduğundan hakim olmak kolaydır. Bebeğiniz 6 aydan sonra daha büyük bir kuvete geçebilirsiniz. Bazı küvetler bebeğin içine düşmemesi için bebeğin hatlarına göre yapılmıştır. Bazılarında ise destekler vardır. Basını destekleyen ya da şampuanı koyabileceğiniz bölümleri vardır. Sizde size en uygun olan bir küvet secebilirisiniz.
Bebeğiniz yıkarken kuvetlere uygun fileler var. Onlardan da kullanabileceğiniz gibi küvetinizin içine havlu da koyabilirsiniz. Ayrıca bebeğin içine yerleşebileceği aparatlarda mevcuttur.
Bebeğinizi yıkarken sünger, küçük havlu veya tülbent ile bebeğinizi yıkayabilirisinzi.

3. Bebeklerimizi ilk 6 ay boyunca her gün ama yapamıyorsanız gün aşırı banyo yaptırmanız, 6 aydan sonra ise aile alışkanlıklarına bağlı olarak belli bir düzen oluşturarak yıkayabilirsinzi. Banyo için en uygun zaman beslenme öncesi veya beslenmeden 1 saat sonra olmalıdır. Besledikten hemen sonra yıkarsanız, mideleri çok hassas olduğu için kusabilirelr.
Gece beslenmesinden 1 saat önce bebeğimiz yıkayabilir, masajını yapıp, besledikten sonra da güzelce uykuya geçmesini sağlayabiliriz. Bu rutin bebeğin uykuya geçmesini ve rahat uyumasını da sağlayacaktır.
4. Bebeğin annesi tarafından yaptırılan banyonun anne ile bebek arasındaki sevgi bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemlidir.

Banyo yaparken bebeğiniz 12. ayını doldurduktan sonra oyunlar oynayabilirisiniz. Banyo kitapları ve oyuncaklarıyla banyoyu eğlenceye döndürebilirisiniz.
5. Bebeğiniz yıkarken mutlaka önceden malzemelerinizi hazırlamalıyız. Bebeğimizi asla tek basına suyun içinde , yanında bırakmayınız. Su seviyesi 10 cm kadar olmalıdır. Fileler bebeğimizi yıkarken işimiz kolaylaştırsa da asla onun üstüne yatırıp, bebeğimizi tutmayı bırakmayınız. Bebeğimizi banyo yaptırırken yanımızda mutlaka bize yardımcı olan birine, babasına ihtiyac vardır. Birimiz tutarken, diğer kişi su dökebilir. Yerler ıslanıp da ayakların kayma ihtimali için , yıkayan kişiye yardımcı olan kişi yeri silebilir, yıkayan kişi terlik giyebilir..Özellikle bebebğimizin başını yıkarken, bebeğimizin yüz üstü olmasına dikkat etmeliyiz.Suyu yavaş yavaş dökmeli, ağzına ve kulağına su kaçmasını önlemeliyiz. Ağzından su yutarsa,bir şey olmaz. Genzine kaçarsa, dik tutmalıyız.

7. Banyodan sonra bebeğinize bebek yağı ile masaj yaparak hem bebeğinizingelişimine yardımcı olursunuz hem de bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirin.Bebek yağını bebeğinizn boynundan itibaren sürmeye başlayın. Önce gövdesi, sonra kolları ve bacakalrına masaj yaparak sürün. El ve ayak parmaklarına da sürmeyi ihmal etmeyin. Bebek yağını bebeğinizn banyodan çıktıktan sonra vucudunun ıslaklığını kurutup, nemli iken bebek yağını sürerek masaj yaparsanız , nemlendirici daha hızlı bebeğinizin cildine nufus edecektir.Bebeğinize bebk yağı dışında bebekler için olan losyonları da kullanabilirisiniz. Fakat pudra kullanmanızı önermeiyoruz. Hem toz şeklinde olduğundan bebeğinizin aspire etmesinden dolayı hem de vücut kıvrımlarında topaklanma olacağından dolayı önerilmemektedir.
Bebeğinizi beslenmeden önce yıkarsanız, ardından da masaj yapıp, beslerseniz bebeğiniz daha rahat uykuya geçecektir. Bu uygulamayı günün hemen hemen aynı saatlerinde yapmanız, bebeğiniz için rutinler oluşturmanız bebeğinizin kendini güvende hissetmesine neden olaup, rahat olmasını , huzurlu olmasını sağlayacaktır.