Turkcell Dergilik Uygulaması’nın yeni e-dergisi Kids&Gourmet; Ekim sayısında “Kolostrum”u, yani halk arasında bilinen adıyla ağız sütünün önemini, kapak konusu yaparak yeni doğum yapacak annelere emzirmenin önemini bir kez daha vurguladı.
Kids&Gourmet yazarlarından Fit Yaşam ve Danışmanlık, Beslenme Diyet Uzmanı Figen FİŞEKÇİ ÜVEZ; özellikle yeni doğum yapacak annelere, “Kolostrum” yani ağız sütünün, yeni doğan bebekleri için koruyucu ve çok önemli bir kalkan olduğunu açıkladı.“Kolostrum” da; doğumdan sonraki ilk 4-5 günlük süre içersinde Immünglobulin A denilen antikorların litre başına 20-30 gr iken, olgun sütte 0,3 gr’da kaldığını ve bu antikorların neredeyse 100 katı kadar fazla olduğunu belirten ÜVEZ; bildirilen değerlerin, yeni doğan bebeklerin gelişme çağı ve çocukları için ciddi önem taşıdığının da altını önemle çizdi.
Kids&Gourmet Ekim sayısında yer alan “Kolostrum” başlıklı yazısında ÜVEZ; yeni doğan bebeklerin ilk 4-5 gün içerisinde emdikleri sütün, olgun süte göre sarılığa neden olan maddenin bağırsaklardan atılmasını sağladığını ve sarılığın önlenmesine yardımcı olduğunu, protein oranının oldukça yüksek, içeriğinde A, D ve B12 vitaminleri yoğun biçimde bulundurduğunu, vücutta bakteri, virüs ve mantarlara karşı koruyucu laktoferrin maddesini 2 kat daha fazla barındırdığını ve bebeklerde bağırsağın olgunlaşmasını sağlayan, alerji ve hassasiyet gelişmesini önleyen büyüme faktörlerini içerdiğini de verdiği bilgilere ekledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder