Emzirme, öğrenilen bir yetenektir fakat sadece önemli bilgilerin bilinmesi ve doğru araçlar yoluyla bu yetenek kolayca geliştirilebilir. Bir kez süt üretimini düzene koyup ilk 4 ila 5 hafta boyunca rahatlıkla emzirdikten sonra süt sağımı, annenin rutin işleri arasında yerini alır.
Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ile anne sütünün temeli doğru olarak atılmış olur. Bir emzirmenin ne kadar sürede tamamlanması gerektiğine ait kesin bir kural yoktur. Bebeğin ihtiyacına göre bir süre ayarlanmalıdır.
Unutulmamalıdır ki bebek sadece süt ihtiyacını gidermek üzere emmeyecektir. Emmek, bir tür haz duygusunun tatmin yoludur. İyi bir emmenin ardından bebek hala memeyi bırakmıyorsa meme bebeğin ağzından çekip alınabilir.
Memenin uzunca süre emilmesi ağrıya yol açmaz. Ağrıya neden olan yanlış kavrama ve yanlış emzirme teknikleridir. Bu nedenle emzirme süresi bebeğin keyfine bırakılmalıdır.
Bebeğin düşük doğum ağırlığı, dudak damak problemleri, annenin meme başı yetersizlikleri veya herhangi bir sebep ile bebek çok kısa emme yapar, memeyi yetersiz emer ise emzirmenin başlatılması ve devamlılığı için sütün sağılması yararlı ve önemlidir.
Emzirmeyi öğrenmek veya evdeki ilk günleri daha rahat geçirebilmek için hamileyken Emzirmeyle ilgili kurslara katılmak, doğum yaptığınız hastanenein bebek hemşirelerinden eğitim almanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu dönem de eşinizin size destek olması da önemli bir konudur.Siz emzirdikten sonra , babası da gazını çıkartabilir..
20 ay emzirdim ilk başlarda boğulur diye korkuyordum özellikle uyurken ama sonraları emzirmek tam bir terapi oldu...o emerken içindeki sevgi kalbime akıyor gibi geliyordu arada sırada özlüyorum ama yinede rahatım o emmezken..çünkü çıkan dişler bana acı olarak geri dönüyordu bebekken emdiğinde asla sinirli konuşmalar yapamazdım algılar hemen ya ses verir yada emmeyi bırakırdı..kadına anneliğin en büyük kanıtı bence emzirmek...
YanıtlaSil